00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-קרקר בירה

15/06/2012

מכירים את התחושה שבא לכם משהו טעים? לא אוכל של ממש, משהו קטן שמתחסל חיש מהר ובקלות רבה? או משהו שילווה ארוחת ביניים קטנה או אפילו ישמש כארוחה לא מכבידה בפני עצמה? ובקיץ התחושה הזו הרי רלוונטית במיוחד שכן אין חשק לאכול כמויות של אוכל משביע מדי. לכן החלטתי לפתוח בסדרת "משהו קטן ליד האוכל" עם מתכונים קצרים וקולעים כדי לתת מענה לכל אותם נימוקים שכרגע ציינתי.

מנת היום הם קרקרים מבירה. גם בגלל שגביע היורו בכדורגל מדביק את הגברים למסכים, אז למה לא לפנק אותם קצת בנשנושים ביתיים?
הכנתם דורשת מינימום מאמץ וחיסולם מתבצע במינימום זמן. פשוט ונהדר!

 

 

 

*המתכון והרעיון לצילום מהבלוג הזה (ברוסית)*

 

קרקרים ע"ב בירה
הרכיבים :
100 גרם שמן צמחי
100 מ"ל בירה לבנה
300 גרם קמח
לציפוי:
מלח גס
שומשום/קצח/פרג/פפריקה/טימין לפי הטעם

 

ההכנה:
לערבב בקערה את הבירה עם השמן.
לנפות פנימה את הקמח ולערבב נמרצות.
ללש עד לקבלת מרקם אחיד, לאסוף לכדור, לכסות את הקערה ולהשהות במקרר לחצי שעה לפחות.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לרדד את הבצק ע"ג נייר אפיה או משטח סיליקון לעובי דק ככל הניתן.
לפזר מלמעלה את המלח והתבלין/הזרעונים לפי הטעם ,לעבור מעל עם מערוך כדי ללחוץ אותם לתוך הבצק.
לדקור את הבצק בכל שטחו בעזרת מזלג ולחתוך לצורה רצויה עם סכין חדה או גלגלת פיצה.
להעביר אל תבנית האפיה ולאפות 10-15 דקות עד הזהבה ויבוש מלא.
להוציא מהתנור ולצנן ע"ג רשת.

 

הערות:
אני הכנתי 1/2 כמות וקיבלתי בערך 30 קרקרים אבל זה כמובן תלוי בצורת החיתוך. אם מכינים את הכמות המלאה כדאי לחלק את הבצק לשניים או אפילו יותר ולאפות בכמה מחזורים.
במקום שמן צמחי ניתן להשתמש בחמאה מומסת
לטעמי חובה לשים מלח גס מלמעלה כי הבצק לא מלוח כלל. אם רוצים לוותר הייתי ממליצה להוסיף מלח רגיל לתוך הבצק עצמו. כל שאר התוספות כמובן לפי הטעם.
לא להתעצל-לרדד דק. ככה הם יוצאים דקיקים ופריכים מאוד.
זמן האפיה ייקבע לפי התנור הפרטי שלכם, אבל חשוב שהקרקרים יהיו יבשים לגמרי לפני צאתם מהתנור, אחרת הרפיכות לא תהיה מושלמת.
ניסיתי גם להכין מבירה לא ממש טריה(כלומר כזו שנפתחה כמה שעות טובות לפני ההכנה). הפריכות אבדה קצת אבל עדיין היה מצוין.

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת