00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות רוגלך

 

 

טוב הפעם באמת הגענו לשיא היופי והטעם שאפשר לבקש מעוגיות... מי לא מכיר את הטעם הממכר של עוגיות הרוגלך, ומי לא משתגע מהריח הנפלא הממלא את הבית בזמן אפייתן? (מי שלא חושב ככה, אז זה לא פוסט בישבילכם) מאחר וכל כולו של פוסט זה הוא שירת הלל לרוגלך!!

ניסיתי המון מתכונים, המון טעמים וכמובן מספר צורות אבל לבסוף הוחלט אצלנו בבית על המתכון הזה במילוי של ממרח שוקולד נוטלה ובבקשה כמה שיותר קטנים.. ככה הם הכי יפים ומגרים וגם כך האחרים לא שמים לב כמה כבר אכלנו, עד שמאוחר מידי...חחח

את הבצק הזה אפשר גם למלא במגוון טעמים כמו לדוגמא - קינמון, מלית פרג, מלית ריבת חלב ועוד ועוד אבל כאמור הרוגלך בטעם שוקולד הוא הכי מוכר ואהוב מקטן ועד גדול!!

ובכן  נראה לי שהבנתם כבר את הרעיון ועד שימציאו את המקלדת שיכולה להעביר ריחות וטעם לא אוסיף דבר.


 

המרכיבים:

 

  • 1 ק"ג קמח מנופה

  • 300 מל` חלב

  • 50 גר` שמרים טריים 

  • 3/4 כוס סוכר

  • 4 ביצים

  • 1 כף מלח

  • 1 כפית תמצית וניל 

  • 200 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות

 

  • למילוי:  1 קופס` ממרח שוקולד 

  • להברשה לפני האפיה: 1 ביצה טרופה + 3 כפות חלב

  • סירופ לאחר האפיה: 3/4 כוס סוכר+ 3/4 כוס מים (לערבב יחד על האש עד להמסת הסוכר)

 

  

 

 

ההכנה:

 

  1. מרכיבים למיקסר את וו הלישה (הבורג) ומכניסים אל קערת המיקסר את הקמח המנופה, הסוכר והשמרים ומערבבים מעט.

  2. מוסיפים את המלח, החלב והביצים ומערבלים במהירות נמוכה כ- 5 דקות.

  3. מוסיפים את החמאה ואת תמצית הוניל וממשיכים לערבל עוד כ- 4 דקות על מהירות בינונית.

  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, סוגרים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו להוצאת האויר.

  6. מחזירים את הבצק אל הקערה סוגרים בניילון נצמד ומכניסים להתפחה שנייה, הפעם במקרר למשך כ- 4 שעות.

  7. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים (פחות או יותר) ונותנים להם לנוח כ- 10 דקות.

  8. מרדדים כל כדור לעובי של כ- 1/2 ס"מ ומורחים עליו ממרח שוקולד בשכבה אחידה.

  9. בעזרת גלגלת של פיצה או בעזרת סכין חדה חותכים משולשים ומגלגלים מהחלק הרחב כלפי פנים ליצירת הרוגלך.

  10. מסדרים את הרוגלך בתבנית אפיה מרופדת במרווחים של כ- 2 ס"מ האחד מהשני, ומורחים מעל שכבה דקה מבלילת הביצה עם החלב.

  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מע` במשך כ- 25 דקות.

  12. לאחר האפיה מברישים את הרוגלך בסירופ הסוכר ומצננים. שומרים בכלי אטום!

 

 

 

 

 

 

 

שיהיה לכם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

אם אהבתם אשמח אם תשאירו תגובה ו/או תלחצו לייק.

אני גם מזמינה אתכם להצטרף אלי לדף הפייסבוק של הבלוג "על קצה המזלג"

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת