88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מלבי משודרג

מלבי - או שאוהבים או שלא אוהבים, אין אמצע. אני חושבת שזה בגלל מי הוורדים, אם מכינים מלבי ומכניסים כמות גדולה של מי ורדים זה משתלט על הטעם, לכן צריך בזהירות ולא להגזים עם זה, כי בפעם הראשונה שטעמתי מלבי, לא אהבתי, הוא היה מלא במי ורדים שהשתלט על הטעם.

בפעם אחרת טעמתי והטעם של המי ורדים היה עדין וטעים לי. החלטתי שגם אני רוצה להכין, מה גם שיש ביקוש בבית.

אז בואו נכין

מצרכים:

750 מ"ל חלב

1 כף מי ורדים

מעט תמצית וניל

150 גרם סוכר

להכניס לסיר, לערבב ולהרתיח

בנקודת הרתיחה, להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה + 80 גרם קורנפלור, לערבב היטב עד להסמכה.

כשהמלבי חם, למזוג מיד לגביעים, לא לחכות שיתקרר.

עכשו אפשר לשחק עם התוספות:

אפשרות אחת: להוסיף איטריות דקות ורגילות של מרק: ממיסים מעט חמאה במחבת, זורקים איטריות וסוכר ומטגנים

מעט, מסדרים בגביעים: איטריות, מלבי, מעל טיפה מיץ פטל ממותק.


אפשרות שנייה: במקום האיטריות, להוסיף שערות קדאיף שגם נכין כמו האיטריות.

אפשרות נוספת: לשפוך מעט מיץ פטל, מעל לפזר אגוזים, פיסטוקים או קוקוס



בתיאבון לכם, מקווה שתכינו ותהנו ותבואו לספר לי.

 

  תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 










הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת