11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת שיש

לפעמים אין כוח, מצב רוח, רצון, זמן, יכולת להשקיע (תבחרו את מה שמתאים לכם) בהכנת עוגות מסובכות ומורכבות...
כל מה שרוצים זה לקחת כמה מרכיבים לזרוק אותם למיקסר ושהוא יעשה את העבודה (אם אפשר גם שיכוון את הטיימר בתנור וינקה את עצמו אחר כך )
העוגה הזו היא פשוטה, קלה וטעימה ונותנת מענה מהיר כשצריכים עוגה שתהיה ב- לפני הסופ"ש...
אצלי היא עומדת כרגע על השיש ומחכה לאורח הראשון שיכנס וידרוש אותה!
שתהיה לנו אחלה שבת וחג גאווה שמח!


מרכיבים: ל-3 תבניות אינגליש קייק (אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה ובאחת קטנה)
3 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 שקיות סוכר וניל-לא חובה
כף אמרטו או ברנדי-לא חובה
150 גרם שוקולד מריר  שבור לקוביות
חצי כוס חלב
כוס שמן קנולה
225 גרם (מיכל) שמנת מתוקה
3 כוסות קמח תופח מנופה
 חצי כפית מלח
כפית סודה לשתייה  מנופה

אופן ההכנה:
-משמנים את התבנית עם ספריי שמן (או חמאה) ומפזרים סוכר על התחתית והדפנות.
-מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד שהתערובת קרמית ובהירה. (בין 4-5 דקות)

-מוסיפים את הוניל והליקר לתערובת המוקצפת.

-מוסיפים את השמן והשמנת וממשיכים לערבב. 

-מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה המנופים ומערבבים מספר שניות עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה-מערבבים במיקסר במהירות נמוכה או באמצעות מרית-שימו לב לא לערבב יותר מדי).

-ממיסים את השוקלד והחלב יחד (אפשר במיקרוגל או בבאן מארי-הרבה יותר מהר, פשוט ופחות מלכלך במיקרוגל) ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
      
-מוציאים כרבע או חצי (לפי הטעם-אוהבי השוקולד יכולים לשים חצי, אני מעדיפה את הוניל ולכן שמתי שליש) מהתערובת לכלי עם השוקולד המומס ומערבבים.

-מעבירים את רוב התערובת הבהירה לתבנית ויוצקים מעליה את התערובת החומה, לאחר מכן יוצקים את שאריות התערובת הלבנה מעל החומה.
   
-לוקחים סכין, מכניסים לקצה התבנית ומסובבים אותה בצורת גל-נחש, פעמיים בתוך התערובת-פעם לכל כיוון בשביל לקבל את אפקט השיש. (התמונות הן של 2 עוגות שונות, בתמונה הימנית לא נותרה לי מספיק תערובת לבנה לכסות את כל העוגה)
 
-מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים 50 דקות עד שעה, בודקים עם קיסם שהתערובת מוכנה.

-מצננים בטמפרטורת החדר. (ומגניבים ביס על הדרך בלי שאף אחד יראה...:P)

פורסים לחתיכות וזוללים....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת