00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת בננות מייפל ואגוזים

 

 

בביתי מאוד אוהבים בננות, ובדרך כלל לא קורה שהן יושבות להן בצלחת מיותמות עד למצב של הבשלת יתר. אבל מה לעשות למרות שכך, לפני כחודש קרה שמצאתי את עצמי יושבת בסלון ובאפי עלה ריח לא מוכר... חחח ולאחר בדיקה קצרה הבנתי שהבננות מהצלחת שולחות לי איתותים של מצוקה, ובהפצת הריח הן למעשה רומזות לי - כדאי לך לעשות איתנו משהו ומהר, אחרת אנחנו הולכות לעולם שכולו טוב. למזלי הבנתי את הרמז, אך באותו הרגע לא ממש התחשק לי לאפות משהו. לכן קילפתי אותן מקליפתן הכנסתי לתוך שקיות ניילון וברוב כבוד והדר העברתי אותן למקפיא. שיחכו עד שיהיה לי חשק לאפות עוגת בננות.

 

 

 

טוב אז כפי שאתם רואים הגיע היום הזה בו החלטתי לאפות עוגת בננות מייפל ואגוזים לכבוד השבת, ככה שיהיה משהו מתוק לייד הקפה של שבת בבוקר ;)

הוצאתי את הבננות מהמקפיא, ריסקתי אותן במזלג - ממש כמו שמכינים לתינוק וערבבתי עם יתר חומרי העוגה... העוגה יצאה נהדרת פשוטה וטעימה בדיוק כמו שרציתי.

 

 

 

 

המצרכים:

 

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס סוכר

  • 1/2 כוס מייפל

  • 3 ביצים בגודל L

  • 3 בננות (מעוכות במזלג)

  • 2 כוסות קמח תופח

  • 1 כפית קינמון

  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס


  • 3/4 כוס מייפל  להרטבת העוגה לאחר האפיה

  • מעט בננות מיובשות לקישוט - (לא חובה)

 

ההכנה:

 

  1. מערבבים יחד את הביצים, הסוכר, השמן והמייפל, ומוסיפים את הבננות המעוכות.

  2. אל קערה נפרדת מנפים את הקמח, ומוסיפים את הקינמון והאגוזים הקצוצים.

  3. מעבירים חצי מכמות הבלילה היבשה אל הבלילה הרטובה ומערבבים מעט. מוסיפים את המחצית השניה ומערבבים עד לאיחוד מלא. (להשתדל לא לערבב יותר מידי)

  4. משמנים קלות שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ומוזגים את הבלילה לתבניות.

  5. אופים בחום של 180 מע' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

 


 

  • לאחר האפיה שופכים על העוגות את 3/4 כוס המייפל הנותר ומצננים.

 

 

 

 

שיהיה לכולנו בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!

 

מי שמעוניין לדעת את הערכים התזונתיים של העוגה יכול  למצוא את המתכון גם באתר foodsDictionary



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת