11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

לחם שיפון מ-100% קמח שיפון+ביקורת מוצר קמחי הרדוף


לפני חודשיים קבלתי פנייה מ אם ברצוני להתנסות בקמחים האורגנים של הרדוף-המותג האורגני של תנובה.
בעבר שמעתי על הרדוף ואף נתקלתי במוצרים שלהם אך אני חייבת להודות שמעולם לא רכשתי או ניסיתי אותם לפני.
כמובן שהסכמתי מיד מאחר שהשילוב של נסיון מוצרים חדשים + אתגור קולינארי קוסם לי תמיד
לביתי הגיעה סלסלה מהודרת עם 3 סוגי קמחים: קמח כוסמין מלא, קמח חיטה מלא וקמח שיפון מלא.
מיד התחלתי לחשוב אילו מתכונים אני הולכת להכין מהקמחים הללו, לא עבדתי עם קמחים מלאים בעבר ובטח שלא עם קמח שיפון או כוסמין וקצת חששתי מאופן העיבוד ומטעמם של הקמחים החדשים.
המתכון הראשון שהכנתי היה מתכון של קרקרים פריכים מקמח כוסמין, מאז שהכנתי אותם לראשונה אני שמחה לומר שהכנתי את הקרקרים הללו עוד 3 פעמים נוספות...
מאחר והשימוש בקמח הכוסמין הניב הצלחה החלטתי להמשיך הלאה לקמח השיפון ולהכין לחם שיפון...
שוטטתי ברשת וחפשתי מתכונים ואני חייבת לציין שמרבית המתכונים שמצאתי הכילו שילוב של קמחי שיפון וקמחים לבנים, אבל אני החלטתי שאני הולכת על 100% שיפון.
עד שמצאתי את המתכון המקסים הזה אשר לקוח מהבלוג המקסים עוד יותר "בישולוג-בישול עם הגיון" ומי שכותבת אותו היא דיאטנית קלינית בשם יערה שרי-אני ממליצה בחום להכנס לבלוג ולהתרשם...http://www.bishulog.co.il/blog/2008/07/23/wholeryebread/

מספר הערות לפני שמתחילים:
המרקם של הלחם מאוד דחוס וכבד אבל גם מאוד טעים.... אני מזהירה מראש-לא כולם יאהבו אותו!
שימו לב שבצק של קמח שיפון הוא בצק דביק ולא הכי נוח לעבודה...לאורך כל ההכנה אתם תרגישו כמו ילדים קטנים שמשחקים בגן בבוץ אבל אני מבטיחה לכם שהתוצאה הסופית שווה את הקשיים (שאולי תחוו) במהלך הכנת המתכון...:P
כל מה שכתוב בפוסט הזה על הקמחים הוא חוות דעתי האישית, הכנה והאובייקטיבית בלבד!

מרכיבים: (2 כיכרות)
1 ק"ג קמח שיפון מלא של הרדוף
1 כף מלח
25 גרם (1/2 קוביה או חצי שקית) שמרים לחים
700 מ"ל (1/2 3 כוסות) מים
4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
-לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ומלח. להוסיף את השמרים, את המים ו- 1 כף שמן ולערבב היטב.
-ללוש כ 10 דקות, עד שמתקבל בצק דביק במרקם ובמראה של בוץ. (כן, גם אני הייתי בשוק מהצבע של הבצק:(, כמעט נשברתי באמצע אבל החלטתי להמשיך...)

-ללוש את בבצק ביד לצורת כדור, לשמן בשארית השמן את הבצק מכל צדדיו (להפוך ולוודא שמשומן מכל הצדדים), לכסות היטב ולהניח לתפיחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה-בתמונה הבצק לפני ההתפחה.

-להוציא את האויר מהבצק, ללוש ביד כדקה, לחלק את הבצק לשני חלקים ולעצב שתי כיכרות. (התחושה והמראה כשל 2 בלוקים של חימר)

-להניח לכיכרות לתפוח ללא כיסוי למשך 20 דקות .
-לחרוץ על הכיכרות באמצעות סכין Xים.

-במקביל, לחמם תנור לחום גבוה מאד, 225 מעלות, למלא תבנית מים ולהניחה בתחתית התנור, על מנת ליצור סביבה לחה בחלל התנור.
-לאפות 15 דקות, להנמיך לחום 200 מעלות ולאפות עוד 20 דקות, סה"כ זמן אפייה 35 דקות.

-להסיר מהתבנית, ולצנן על רשת עד לצינון מלא (כשעה וחצי).

לאחר הקירור ניתן לפרוס לפרוסות עבות או דקות (לבחירתכם) למרוח גבינה או ריבה ולנשנש...
אני הכנתי מהלחם ברוסקטות קלויות-פרסתי לפרוסות, טפטפתי מעט שמן זית וקליתי בתנור 10 דקות לאחר מכן מרחתי חמאת שום - היה פשוט טעים!

שיהיה סופ"ש נעים, נתראה בקרוב מאוד! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת