00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות בצק עלים "אוזני פיל"

 

 עוגיות "אוזני הפיל" האלו העשויות מבצק עלים. הן העוגיות הקלות ביותר להכנה שפגשתי, ולהפתעתי הטעם שהתקבל ביחס לעבודה שהושקעה בהכנה היה נפלא.

אלו עוגיות כל כך פשוטות להכנה שזה ממש לא נעים להודות... כמובן שניתן להשקיע ולהכין לבד את הבצק עלים בבית, ואז הטעם משתפר עוד יותר. אבל גם אם משתמשים בבצק העלים המוכן הטעם נהדר.

אז אם אתם רוצים עוגיות מתוקות וטעימות ברגע זה המתכון בישבילכם!!!


 

 

 

כפי שאתם רואים אני הכנתי את העוגיות בכמה צורות ולצורך הגיוון גם בשינוי המילוי.

 

 

בצורה הקלאסית...


 

בצורה הקלאסית בתוספת מילוי שוקולד

 

 

ובצורת מקלוני סבא מתוקים..

 

 

 

 המצרכים:

  • 1 ק"ג בצק עלים מוכן ומרודד

  • 2 כוסות סוכר

  • 50 גרם חמאה מומסת

 

  • שוקולד למריחה - (לגוון)

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מרדדים מעט את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומחלקים אותו לשני חלקים לאורכו. 

  2. מברישים כל חלק בחמאה מומסת ומפזרים סוכר בנדיבות.

  3. מגלגלים משני הצדדים לכיוון האמצע, (כמו ספר תורה)  ופורסים ליחידות בעובי חצי ס"מ.   

  4. מניחים את העוגיות על תבנית האפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.

  5. מורחים שוב את העוגיות במעט מהחמאה המומסת ומפזרים מעט סוכר מלמעלה

  6. אופים ב-200 מע` כ-20 דקות.

 

  • בגרסת השוקולד מורחים במקום החמאה והסוכר את ממרח השוקולד. וממשיכים לגלגל ולחלק את העוגיות כמו בגרסה הראשונה.
  • אפשר גם להוסיף לסוכר מעט קינמון טחון.

 

 

 

 

 העיקר שיהיה לכולם בתאבון ונתראה במתכון הבא!!

 

אם אהבתם אתם יכולים להשאיר הודעה או ללחוץ על אהבתי 

אשמח גם אם תצטרפו אלי לדף הפייסבוק

 https://www.facebook.com/pages/%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%9C%D7%92/183907188380273

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת