00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

וולקנו שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח

08/06/2012
וולקנו שוקולד  ללא גלוטן וכשר לפסח

 

"אמאל'ה, נכון שתפנקי אותי היום"?

"תמיד מלך מלכי המלכים שלי , רק תגיד מה בא לך"

"אני ממש רוצה את הדבר הזה עם השוקולד  שאלי עשה כשהוא היה אצלנו בבית"

"רגע, מה זה היה?  בכל יום ראשון הוא אצלנו ובכל פעם מבשל איתי משהו אחר טעים, אני כבר לא זוכרת מה זה היה"

"נו, זה,  עם השוקולד הנוזלי באמצע"

"אההה, אתה מדבר על הוולקנו "

"לא יודע איך קוראים לזה, אני רק יודע שבכל פעם שאני בשטח עם מנות הקרב אני מפנטז על זה"

"בועז קלי קלות כפרה, תן לי 10 דקות וזה מוכן"

"10 דקות"?

"פחות, 8 לכל היותר"

"מלכה!!"

"לא, לא אני, זה אלי המלך"

"הוא באמת מלך"

"אני כבר חוזרת עם זה, אתה כנס למקלחת בינתיים, השטח לא מיטיב עם  הגרביים שלך, אני עוד מעט הולכת לבקש חזרה את מסכות האב"כ שהחזרנו לפיקוד העורף"

"כבר נכנס"

"ותכניס את המדים והלבנים למכונה, אבא יגהץ לך הכל כשיחזור"

"אמא, למה רק אבא מגהץ?"

"כי מזמן הוא כבר הבין שאם ישאיר את זה לי זה ייגמר רע, בעיקר הבגדים ייגמרו"

"כן, אני זוכר את החולצה שסבתא קנתה לי לחתונה של אסף"

"אני רק רציתי לעזור"

"הכוונות שלך תמיד טובות, אבל משהו מתפקשש בדרך"

"בקיצור- מאז שאבא לקח פיקוד - הבגדים ממשיכים לחיות, ועכשיו חאלאס דיבוריזציה, כנס להתקלח"

"כן המפקדת אמא"

"כשתצא הוולקנואים יחכו לך"

 

את המשפט האחרון הוא כבר לא שמע, הוא היה במקלחת והתוודע לשמפו החדש שקניתי.

אני נכנסתי למטבח והתחלתי לתקתק את העניינים.

מה שיפה במתכון הזה שזה בצ'יק, אבל באמת בצי'ק.  לא צריך חומרים יקרים, לא צריך שוקולד מתוצרת קליבו כדי להצליח במתכון הטעים הזה, שוקולד פרה (והכי טוב תתפלאו- ורד הגליל) יבטיחו אחושילינג של תוצאה.

תוך דקות הלוחם הגיבור של אמא שלו קיבל וולקנו חמים וטעים ומפנק , ואמא שלו קיבלה חיבוקים ונשיקות ופרחים (מתה על זה שהוא מביא לי פרחים לשבת), בקיצור- לכו על המתכון הזה בלי לחשוב חצי פעם נוספת.


אה, רגע, על איזה אלי מדובר?

אלי הוא אלי מזרחי, השף שהקים יחד עם מאיר אדוני את "כתית" המיתולוגית בכפר רות שעברה אח"כ לנצר סירני , מי שזוכר זו הייתה הכתית המדהימה, השילוב בין מאיר לאלי היה שילוב מנצח שבא לידי ביטוי בצלחת. לימים מאיר המשיך לבד עם כתית החדשה, אבל כל אלו שהכירו את הישנה מתגעגעים לשילוב המוצלח של פעם. גם אני.

אלי  ותמי אשתו ואני והחשמונאי הפכנו חברים בנפש ובכל יום ראשון יש לאלי ולי דייט קבוע, אנחנו מבשלים ביחד. אלי מזרחי הוא שף מחונן שהייחודיות שלו היא שימוש בחומרי גלם פשוטים שהופכים  תחת ידיו לגורמה מדהים והוא מומחה בלהפוך מנות לכשרות תוך שמירה על טעם מצויין.הוא איש מקסים עם נשמה ענקית שאני אוהבת מאוד  ובכל שבוע אני מחכה לסופ"ש בעיקר כי אני יודעת שממש אוטוטו  אלי ואני נשחק באש.

לאחרונה התחלתי להסריט את המפגשים האלו בווידאו, אך הסרטים הראשונים לא יצאו להיט, התאורה והסאונד לא היו טובים ולכן גנזתי אותם, אך הכיוון הוא להעלות מתכונים וסרטונים שלנו מבשלים יחד. אני בטוחה שהם יהיו להיט. לראות אותו מבשל זה תמיד מדהים, יש לו כל מיני קונצים וטריקים שעם כל הידע שלי בבישול וקונדיטוריה אין לי מושג איך לא נחשפתי אליהם קודם, בקיצור- יש למה לצפות. אלי מזרחי עוד יככב פה הרבה, ושוב מדובר אך ורק בגורמה פשוט וביתי ומחומרי גלם סופר זמינים וזולים (כי זו הדרישה שלי, לבית שלי לא נכנס שום דבר ששייך לקבוצת ה"ביוקר" ), הכל אצלי קל, מהיר, חסכוני, כשר וגורמה, וזה בול  מה שקורה עם אלי בימי ראשון.

ואני עוברת ישר למתכון , הוראות ההכנה יהיו מפורטים, אבל בתכלס שתבינו שמדובר באמת בכלום עבודה והוא סופר מתאים למצבים שהאורחים התקשרו שהם עברו בסביבה ובעוד 10 דקות הם מגיעים (שונאת את אלו ! שונאת! זה תמיד תופס אותי כשאין לי כלום בבית, גם לא פתי בר ובקיצור- שבחיים לא תעיזו לעשות לי את זה , ברור??), אה כן, המתכון ללא גלוטן (תמי , אשתו של אלי היא צליאקית) ומן הסתם הוא גם כשר לפסח .


וזה המתכון :

 

וולקנו שוקולד:

חומרים :

8 ביצים שלמות  (בינוניות מס' 2 או M )

150 גרם חמאה (או מחמאה אם נרצה פרווה) בטמפרטורת החדר

300 גרם שוקולד {מומלץ  חצי (150 גר")  שוקולד מריר וחצי (150 גר") שוקולד חלב}

2 כפות קורנפלור או אבקת שקדים מסוננת

2 כפות אבקת סוכר (אני לא הוספתי כי השילוב בין השוקולדים יצא מתוק בדיוק במידה)


אופן ההכנה :

  1. מחממים תנור ל- 180-190 מעלות.

  2. מכניסים לקערה חסינת חום 300 גרם שוקולד (שוב, הכי טוב לשלב חצי מריר עם חצי חלב) יחד עם 150 גרם חמאה רכה. מכניסים את זה למיקרו ומחממים דקה וחצי. מוציאים, מערבבים עם מטרפה ומחזירים לעוד דקה וחצי. מוציאים, מערבבים ואם עדיין נותרו גושים מכניסים לעוד חצי דקה.

  3. שוברים את 8 הביצים לתוך קערה וטורפים עם מטרפה ידנית.

  4. כעת יש לנו 2 קערות, אחת עם ביצים טרופות והשנייה עם השוקולד+ החמאה שיצאו מהמיקרו ואוחדו ביניהם למסה אחידה.  כעת נאחד בין שתי המסות. ניקח את המטרפה הידנית ונערבב את הביצים ותוך כדי ערבוב נזלף בזרם דקיק את השוקולד לתוך הביצים עד שכל השוקולד עם החמאה יוטמעו בביצים ונקבל מסה אחידה ומעט סמיכה . יש לוודא שכל השוקולד נכנס לביצים (ונעזרים במרית) .

  5. מוסיפים כף קורנפלור (או אבקת שקדים)  למסה ומערבבים עם המטרפה , כשהכף הראשונה נטמעה במסה מוסיפים עוד כף אחת ושוב מאחדים.  טועמים את המסה ואם אוהבים יותר מתוק מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומאחדים עם המטרפה.

  6. אם רוצים אפשר להכין את המתכון עד השלב הזה ולשמור במקרר (עד 3 ימים מכוסה בניילון נצמד) , או במקפיא (ואז להפשיר בהדרגה במקרר). המסה מתמצקת במקרר וזה בסדר, לוקחים עם כף את המסה ומכניסים לקוקט או לכלי אחר שרוצים  ומסדרים בעזרת האצבעות , זה ייאפה וייתן בדיוק אותה תוצאה כמו ה"טרי".

  7. יוצקים את המסה לקוקטים בגובה 3/4 (זה מעט יתפח) . אני השתמשתי בקוקטים מסיליקון (השקעה מעולה!). ניתן  להשתמש גם בקוקטים מנייר, אך הקפידו להשתמש ב-3-4 קוקטים יחד בכל פעם כיוון שהמסה כבדה וזה עלול לזלוג הצידה . גם בסיליקון השתמשתי ב- 2 קוקטים (ליתר ביטחון)  וזה  עבד נפלא. 

  8. מכניסים את הקוקטים הממולאים לתבנית שקעים (זה שומר על הצורה ומונע זליגות), ומכניסים לתנור למשך 6-8 דקות (תלוי בגודל הקוקט ).  איך בודקים שזה מוכן ? מוציאים בזהירות את התבנית (או הכלי) , נוגעים בחלק העליון וזה צריך להיות יבש ואפוי ועם זאת בלחיצה קלה מאוד נרגיש שיש עוד נוזל במרכז. זה בדיוק מה שאנו מחפשים, אפוי למעלה ורטוב בפנים. קחו בחשבון שאסור לייבש את הוולקנו יותר מדי וקחו בחשבון שגם אחרי הוצאת הכלי מהתנור נמשכת האפייה, ואין מבאס יותר מוולקנו אפוי לגמרי , שם המשחק הוא רטוב ונוזלי באמצע, אי לכך- לא לחשוש שזה "רטוב מדי" כי בשניות זה יהיה אובר קוק ואת זה אנחנו ממש לא רוצים. והכי חשוב ש"חוק הסופלה" פועל גם כאן : הסועד מחכה לסופלה ולא הסופלה לסועד.  מכינים ממש כשהאנשים יושבים בשולחן, שוב, כי תוך שניות זה מתבשל מבפנים ומאבד את כל הקסם, אי לכך- הכינו מראש והכניסו לאפייה כשכולם כבר נוכחים.

  9. מגישים : מוציאים את הקוקט מתבנית השקעים, הופכים אותו על צלחת וזה מחליק מעצמו (בגלל החמאה). ניתן לפדר מעל מעט אבקת סוכר לעיטור והכי הכי טעים להגיש עם כדור גלידה , פירות יער, פירות טריים חתוכים  שניתן לטבול ברוטב החם שיוצא מהמרכז וזה הופך לפונדו שוקולד אלוהי.

  10. בוצעים את הוולקנו בכפית, מכניסים לפה בלי לחשוב פעמיים ומתעלפים.

  11.  מתקשרים לאריאלה , ההיא מהבלוג, ואומרים לה להגיד לאלי שהוא כפרה אמיתי.

זהו !


נו, מה אתם אומרים?

אני רק רוצה להראות לכם איך בר, הלוחם הדגול הגיב למראה הוולקנואים הסקסיים שחיכו לו  :

הוא פרם אותם בלי לחשוב פעמיים ואני התמוגגתי מכל ביס שלו.

והנה עוד אחת , סתם לטיזינג ...

אני משוויצה פה קצת , ברשותכם (וגם בלעדיה... ) , בר נמצא בקורס מ"כים (מסיים בעוד שבוע) , הוא והחבר'ה שלו היו  בסדרת חינוך בירושלים.  הם הגיעו לכותל , בר פרס ידיים  והתפלל . חבר צילם אותו מאחור , העלה לפייסבוק והתמונה התחילה לרוץ בפייסבוק וריגשה לא מעט אנשים . רק בקבוצה אחת היא קיבלה כ- 6000  לייקים וזה ממשיך לעבור מאחד לשני.  כולם משתפים , וזה באמת מרגש.  אז זה בר שלי, הילד שמאמין באלוהים ומקיים הלכה למעשה את הערכים שעליהם חונך בבית.: אהבה לזולת, תרומה לחברה ונאמנות למולדת. הילד הזה הוא אושר גדול , שהשם ישמור עליו ועל כל חבריו לנשק כמו גם על כל לובשי המדים באשר הם.


עד כאן שוויצים.

 

*** לעוד מתכונים מושלמים ללא גלוטן כנסו לכוהנת הגדולה של הצליאקים - תמי מהבלוג קולינריא 

 

ולפני פיזור תזכורת והבהרה :

אתמול פרסמתי פוסט על ד"ר שכנוע , קיבלתי מאות פניות עם השאלה איך נרשמים .

חברים הכי פשוט בעולם , באמת, לא צריך להתקשר, רק להיכנס ללינק הזה כאן ולהירשם, יחזרו אליכם וישריינו לכם מקום.

לצערי נותרו רק מקומות בודדים אז אם אתם רציניים פשוט כנסו והירשמו, אל תחכו שיאיר לפיד יחליף את ביבי בראשות הממשלה, פשוט תעשו את זה עכשיו, אחרת תיאלצו לחכות למופע הבא שיהיה בעוד כמה חודשים.

אז קדימה, עכשיו !

כאן !

ולמי שנרשם כבר- יש לכם דייט איתי ב- 22 ביוני בשעה 09:00 בבית ציוני אמריקה, רק בואו ותגידו שאתם זה אתם ...


 

זהו, סיימנו  להיום, קיבלתם מתכון פינוק  פגזי , שמרו אותו  , אמצו אותו והעבירו אותו הלאה, אל תשמרוהו  רק לעצמכם, תנו קישור  לפוסט הזה לחברים שלכם, שתפו את הלינק בקירותיכם  בפייסבוק, או בכל מקום שנראה לכם.

 תהיו טובים ומקסימים (כי ככה אתם יפים יותר).

ועכשיו אני עפה מפה , המטבח מחכה לי, אז ת'ראות וביי.

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת