00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

משולחנו של הסולטאן - רשומת פרסום

 הוזמנתי על ידי כנרת המקסימה מגלעד תקשורת לאכול עם האיש שלי במסעדה חדשה של בשארה ממשפחת חינאווי.
למשפחת חינאווי כפי שאתם בטח מכירים יש איטליזים עם בשר איכותי ומשובח ורק מתבקש היה שתפתח מסעדה בה יכינו את הבשרים כמיטב המסורת הערבית ויגישו אותם ללקוחות.
 
המסעדה משיקה תפריט חדש שנקרא "תפריט הסולטאן" המאפשר הצצה למטבח הערבי, המסורתי והאותנטי.
 
 
התפריט המלא שעלותו 84 ש"ח לסועד כולל: ממגוון סלטי הבית (בהמשך אפרט), סינייה, מקלובה (נהדרת)  ומסאחן, 2 שיפודים לבחירה ממגוון בשרים ועוף, סלט ירקות גדול וחומוס הבית (נפלא).
במהלך הארוחה יוגשו לכם לאפות מקמח מלא!! חמות ופריכות ישר מהתנור, לימונדה ובירה.
 
 
סלט חצילים בטחינה
 
איך אני התרשמתי מהאוכל? אז ככה, מגון הסלטים שהוגש לשולחן היה גדול וטעים!  הונחו על השולחן בצלחות קטנות: סלט טאבולה, סלט חצילים חם (נהדר!!), סלט פול (איי כמה טעים!!), כרובית מטוגנת, סלט גזר חריף, חומוס פשוט נפלא (ואני לא חובבת חומוס בדרך כלל), סלטי כרוב בשני צבעים, כדורי פלאפל, חציל מטוגן בציפוי פירורי לחם, סלט סלק ועוד..
הסלטים כולם היו טובים וביחד עם הפיתה הפריכה,  חגיגה!!
 
 
כדורי פלאפל וחציל מטוגן מצופה פירורי לחם (טעים!)
 
אחרי הסלטים הגיעו המנות העיקריות, תחילה המקלובה הנהדרת עם בשר טלה, ירקות והמון צנוברים, מנה טעימה מאד!
 
מקלובה מצויינת
 
הסינייה הוגשה במחבת אלומיניום חמה מאד, בשר טחון בתחתית והמון טחינה וצנוברים מעל - טעים!
 
 
סינייה
 
המסאחן - לאפה עם המון שמן זית, צנוברים וסומק כשעליה מונחים מספר שוקי עוף קטנים. המנה הזו רווית שמן זית כך שאני לא העזתי לטעום. האיש שלי שבכ"ז טעם, מאד נהנה.
 
מסאחן
 
אחרי כ"כ הרבה אוכל כבר לא נשאר לנו מקום לבשר, אבל בכ"ז טעמנו את שהוגש לנו.
אני הזמנתי שיפוד עם נתח קצבים שהיה לא יותר מבסדר.
נתח קצבים הוא אחד הנתחים הטובים שיש בבקר, הוא אמור להיות רך עסיסי, ובטעם שאי אפשר לעמוד אדיש מולו. הבשר שהוגש לי היה אמנם רך אבל לא מספיק, וקצת טפל, לא משהו שקצת מלח לא יכול היה לתקן.
הקבאב שהוגש לאיש שלי, היה טוב אם כי הוא טוען שחסר מעט תיבול.
 
משולחנו של הסולטאן
 
לקינוח, כמיטב המסורת במטבח הערבי, הוגשה לנו באקלאווה מתוקה וטעימה.
 
בקלאווה
 
 
בסה"כ החוויה היתה נעימה, המקום מעוצב יפה, האוכל היה טעים ובעלי הבית מאד מסבירי פנים ואדיבים, טיפלו בכל בקשותינו, פינקו אותנו ביין טוב, ושאלו אותנו במשך כל הארוחה אם הכל בסדר.
אני בהחלט מתכוונת לחזור לשם עם המשפחה המורחבת, אין לי ספק שאבא שלי הולך לאהוב את האוכל המוגש שם! גם אני :-)
 
* התמונה בראש הרשומה היא של כריכת הספר שהוציא בשאר`ה. ספר מקסים עם המון מתכונים מהמטבח הערבי שאין לי ספק שאני הולכת לנסות. ממליצה בחום.
 
 
** המסעדה נמצאת ברח' ילדי טהרן 12, ראשל"צ צמוד לקצביה.
 
 
שיהיה שבוע נעים וטעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת