00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגיות אלפחורס

 

מתכון לאלפחורס
מקור: בני סיידא

עוגיות מעולות מבצק פריך שמתפצח בפה.

קשה להפסיק לנשנש אותן

כמות לקריצת העוגיות-40 יח'-כוס מידה 240-250 סמ"ק.

הכנתי גדולים הם מתפשטים באפיה

להבא אכין עיגולים יותר קטנים.

הערות שלי באדום

לבצק:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
150 גר' קורנפלור
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה

מלית:
ריבת חלב
קוקוס

מקציפים את החמאה והסוכר 2 דקות (הקצפתי בבלון הקצפה )מוסיפים את הביצה והחלמון, ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון, קורנפלור, קמח ואבקת אפיה ולשים לקבלת בצק פריך ללוש כ2  דקות  אני המשכתי ללוש ביד כדקה בערך.מניחים בצד לשעה.(שמתי במקרר כשעה בערך)
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ (יש לקמח מערוך ומשטח עבודה)קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
אופים עד להזהבה 15 דקות.

מקררים
מורחים מעט ריבת חלב בין שתי העוגיות ומעט בקו התפר ומגלגלים את קו התפר בקוקוס.

(מורחים כמות נדיבה של הריבה מצמידים עוגיה לוחצים קלות כדי שהריבה תצא וישר מצפים בקוקוס)

בהצלחה.

המלצה על ספר חדש של בישול ואפיה עיראקים אותנטים

כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2331118

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת