44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות מתוקות

בס"ד


אין הרבה מה לומר על המתכון הנפלא הזה, מלבד שהוא של קרין גורן המדהימה, כל מילה מיותרת. בתקופה האחרונה יצא לי לקנות הרבה לחמניות מתוקות. בפעם הראשונה קניתי מתוך הכרח של רעב- המיקום של עבודתי צמוד למאפיה לא עוזר כלל - ואז על הדרך קניתי לילדים והם אהבו מאוד. הפעם השניה היתה כבר המשך של הראשונה, הילדים אוהבים אז מה לא נקנה?  וכך הלאה, עד שאמרתי סטופ, רגע, אין מצב שאמשיך לקנות את זה, ואז נזכרתי בקרין גורן ובמתכון נפלא שלה שראיתי של חלה מתוקה שטרם ניסיתי אותו, כי האמת מתי נאכל אותו, זה לא הולך כל כך עם חרימה בשבת,לא? אז מיהרתי למחשב,שלפתי את המתכון שלה ופשוט הכנתי בשישי בצהרים והריח, אח הריח מה שהלך בבית לא ניתן לתיאור כלל. אפיתי,נישנשתי והקפאתי  ממליצה בחום 


המצרכים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים (או 50 גרם )

3/4 כוס סוכר (לדעתי לא מספיק מתוק אפשר להעלות לכוס)

2 ביצים

1 ו- 3/4 - 2 כוסות מים (לפי הצורך)

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

ביצה טרופה

שומשום


אופן ההכנה:

 

- שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים.

- מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

- משמנים את פני הבצק במעט שמן,מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

- מחלקים את הבצק לכדורים. מכל כדור יוצרים את הצורה הרצויה.

- לשבלול -  יש לגלג לרצועה ארוכה ולכרוך סביב עצמו.

- לצורת ביגלה - לגלגל לרצועה ארוכה,לסגור צד אחד כלפי המרכז ואת הצד השני מעליו.

- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח

- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת