1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובנה......קובניות...

06/06/2012
קובנה......קובניות...

קובנה ,,,בצק שמרים ריחני ואורירי ,מתקתק  מעט ,שנאפה כל הלילה בתנור ,כשבוצעים ממנו מתגלה מעין ענן ,

קל עם מרקם כמעט כמו צמר  גפן ,בליווי רסק עגבניות טריות וסחוג ,חגיגיה.

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה(אני משתמשת במחמאה)

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך,לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.

להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.

לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.   להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.

להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.

לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]

בשעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.

.קובנה מבט מבפנים......

 ועוד דרך לאפות את הקובנה ,כשושנים בתבנית עגולה ,אני אופה כמו עוגה כ50 דקות עד שמשחים מלמעלה.

נקרא קובניות ,אפשר לפזר קצח למעלה,

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת