00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל עדשים פיקנטי

תוספת נהדרת לארוחה צמחונית או בשרית.
עדשים מבושלים עם גזר מגורר ותיבול שמזכיר את המאכלים ההודים, עם מעט פלפל חריף שעושה נעים בפה ולא הרבה עבודה.
בחורף האחרון חידשתי את כל מלאי הקטניות אצלי במזווה ונותרתי לצערי עם כמות לא קטנה של קטניות בארון. כדי לא לזרוק אותם בפסח הבא החלטתי לעשות מבצע "ניקוי" הצנצנות המלאות בעדשים מסוגים שונים ולאוו דווקא ע"י הכנת מרקים... כי מי שותה מרק בימים החמים האלה?, אלא ע"י הכנת תבשילים כאלה ואחרים, כתוספת לבשר או קציצות, או כתבשיל בפני עצמו.
עם העדשים הירוקות זה הצליח!
 
תבשיל עדשים פיקנטי
 
מצרכים:
2 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים כשעה
1 בצל גדול קצוץ
3 גזרים מגוררים
3-4 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 ענפי עלי וופלה (קארי) *לא חייב
 
תיבול:
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כף כרכום
1/2 כף קארי
 
אופן ההכנה:
בסיר רחב עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום להזהבה, מוסיפים את הגזר המגורר ועלי הוופלה הקצוצים ומערבבים.
מוסיפים את העדשים המושרות ומסוננות ממי ההשריה, מערבבים ומתבלים.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העדשים , לסגור את הסיר ולבשל שעה תוך כדי ערבוב מזדמן ובדיקה אם יש מספיק מים.
יש לבשל את העדשים עד למצב אל דנטה... שימו לב שלא יתרככו מידי ויתפוררו.
 
 
עלי קארי הנקראים וופלה (VEPLA) להשיג..... בחצרות של משפחות קוצ`יניות :-)
 
עדשים מושרים כשעה
 
מטגנים תוך כדי ערבוב, בצל, שום, גזר ולבסוף את העדשים
 
מגישים חם ליד אורז לבן או תפוחי אדמה
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת