00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כיסוני בצק שמרים פריך במילוי גבינות

24/06/2012
שבוע לחוץ במיוחד עבר עלי, כמעט כל ערב הייתי מחוץ לבית וזמן לבישולים לא ממש היה לי. ביום חמישי בין דבר לדבר הספקתי להעמיד סיר כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק כדי שיהיה לארוחת ליל שבת ויצאנו לחברים.
הילדים, שכל כך אוהבים את כדורי הבשר האלה התעקשו לאכול מהם בשישי בצהריים כך שנשארתי לא מוכנה לחלוטין לארוחת השבת.
אחרי בוקר ארוך ומעייף לא וויתרתי על שנת הצהריים שלי וקמתי עם ראש מלא רעיונות לארוחה נטולת בשר והרבה צמחוני.
כמה שעות במטבח הניבו ארוחה טעימה ומוצלחת שאפילו הילדים החמיאו לי. היה שווה!
 
את הכיסונים האלה תכננתי לאור העובדה שנותרתי עם הרבה גבינות במקרר  וגם חצי מיכל יוגורט שהייתי חייבת להכניס אותו איך שהוא לאחד המתכונים. אז אילתרתי בצק שמרים עם יוגורט אשר לא נתתי לו לתפוח אלא אשפזתי אותו מיד במקרר לכשעה.
יצאו כיסונים פריכים ומלאים בגבינות מותכות טעימות להפליא.
אתם מוזמנים לנסות.
 
כיסוני בצק שמרים פריך במילוי גבינות
 
מצרכים:
600 גר` קמח לבן
50 גר` חמאה רכה
150 מ"ל יוגורט
20 גר` סוכר (1 כף)
5 גר` שמרים יבשים (כפית)
כף וחצי מלח
כ-3/4 כוס מים
 
למלית הגבינות:
200 גר` גבינת חמד מגוררת
100 גר` גבינת פרומעז מגוררת
50 גר` גבינת קשקבל מגוררת
תפ"א קטן מבושל ומגורר
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
1.בקערת המערבל שמים את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ומערבלים כ-5 דק` עד להתאחדות כל המרכיבים וקבלת בצק אחיד ולא מאד דביק.
*** שימו לב -  את המים הוסיפו בהדרגה עד שאתם רואים שאין יותר קמח בתחתית הקערה. אם הבצק יצא דביק, הוסיפו עוד מעט קמח.
2. עיטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו לקרור לכשעה.
3. ערבבו את כל מרכיבי המלית.
4. הוציאו את הבצק מהמקרר, חלקו אותו לשני חלקים, קמחו את משטח העבודה ורדדו לבצק דק (עובי 4-5 מ"מ). קרצו עיגולים מיתחו אותם מעט לעיגול גדול ודק יותר ושימו מעט מהמלית במרכז כל עיגול בצק.  קפלו את הבצק מעל המלית והדקו את הקצוות.
5. על תבנית תנור מחופה נייר אפייה הניחו את כיסוני הבצק, מירחו אותם בביצה טרופה ופזרו שומשום.
6. חממו תנור ל-180 מעלות ואפו כ-20 דק`.
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
** מכמות המלית הנ"ל אפשר להכין כ-35 סהרונים ואחרי שמסיימים לקרוץ עיגולים משני חלקי הבצק נשאר עוד המון שאריות בצק איתן הכנתי כיסונים במילוי נוטלה שרשמו הצלחה בקרב הגמדים והצמוד.
** שחקו עם סוג הגבינות אם לא מתאים לכם הגבינות שרשמתי או שסתם אין לכם במקרר.... אפשר להחליף את הקשקבל בעמק, אפשר להוסיף רוקפור או קממבר, להחליף את החמד בפטה ואפילו להוסיף קצת קוטג`.
** אם מתאים לכם אתם מוזמנים גם להוסיף ירק למלית - פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום, עירית או טרגון, יעבדו כאן מצויין.
 
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

71 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת