11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בלונדיס

05/06/2012


נתחיל במספר קושיות...
את מי אהבתם יותר בסדרה המיתולוגית האהובה משנות ה-90 "בוורלי בילס" את קלי או את ברנדה? (ולמבוגרים יותר מביננו בסדרה העוד יותר ישנה "שלושה בדירה אחת"-כריסטי או ג'נט?)
את מי אתם אוהבים יותר את עוגיות הבראוניז או את עוגיות הבלונדיס?  
האחת שחומה, השנייה בהירה אבל שתיהן מתוקות וטעימות בטירוף!
אני חושבת שהאחות הבהירה קצת פחות פופלארית מהשחומה ובלי סיבה מוצדקת ולכן הפעם ניתן לה את הכבוד!
מתכון של בלונדיס מחולקים ל-2 טעמים, חצי עם חמוציות מיובשות ומקופלת לבנה וחצי עם מקופלת חומה ונטיפי שוקולד צ'יפס.
הבלונדיס יצאו מתוקות מאוד ורכות במרכז בזכות זמן האפייה הקצר שלהן, הבלונדיס עם המקופלת החומה נצבעו יותר בצבע כהה והן מזכירות את אחותן הבראוניז אבל שלא תתבלבלו הן בלונדיס לכל דבר (רק עם שורשים חומים :P
ובברכת Donna Martin Graduates נעבור למתכון....

מרכיבים:25-30 בלונדיס קטנים או 20 בינוניים
150 גרם חמאה רכה (אני המסתי במקרוגל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
חצי כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
2
כפיות תמצית וניל
כף וחצי ליקר אמרטו-לא חובה
2 ביצים
1.5 כוסות קמח מנופה-210 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
כוס חמוציות מיובשות
כוס נטיפי שוקולד צ'יפס
מיני מקופלת לבן וחום-5 מכל סוג
השתמשתי בתבנית מלבנית חד פעמית גדולה 27 ס"מ אורך על 32 ס"מ רוחב  
אופן ההכנה:
-במיקסר עם וו הקצפה או בקערה עם מטרפה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית-אני העדפתי לעבוד עם מיקסר ולהתאמץ פחות....
    
-מוסיפים את תמצית הוניל ואת ליקר האמרטו.

-מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
-מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. (רצוי שהערבוב יהיה כמה שיותר מהר ואף מומלץ לערבב את שאריות הקמח האחרונות באמצעות מרית)
   
-מחלקים את העיסה ל-2 קעריות באופן שווה (עד כמה שאפשר...) בקערית אחת שמים מקופלת לבנה וחמוציות ובשנייה מקופלת חומה ונטיפי שוקולד צ'יפס

-משטחים את 2 העיסות זו ליד זו (לא מעל) בתבנית מרובעת מכוסה בנייר אפייה

-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-אופים את הבלונדיס 25-30 דקות.

-מצננים היטב, חותכים לריבועים ושומרים בקירור!





שיהיה שבוע מעולה!:P


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת