00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

עוגיות בצק גבינה מגולגלות במלית תמרים ואגוזים

05/06/2012
עוגיות בצק גבינה מגולגלות במלית תמרים ואגוזים

 

שישי, בוקר.

מבחינתי זה כבר מחצית היום. התעוררתי כהרגלי ב- 04:00 בבוקר.

לא, זה לחלוטין לא בגלל  אותה סיבה של יהודית רביץ, אני פשוט אוהבת לקום מוקדם, זה מאריך לי את היום ואני חיה יותר.

השעות האלו של ה"לפנות בוקר" הן השעות הכי פרודוקטיביות שלי.

בכל דקה אני דוחסת פי שניים הספק , ולא חשוב במה.

גם אם זה סתם לשבת עם כוס תה (ירוק, הידעתם שתה ירוק מסלק רעלים מהגוף? אז עכשיו זה הפטיש החדש שלי) ולהתענג מהחיים (ויש הרבה על מה, גם אם לפעמים שנדמה שקשה ואפל ועצוב, למדתי לחפש בזכוכית מגדלת את אותן סיבות מעולות להוקרה , ובד"כ זה קורה לי בדקות הקסם המוקדמות של היממה).

בשעה 05:00 אני יוצאת לשעה של הליכה.

אני אוהבת ללכת בפארק ענבה שסמוך לביתי במודיעין.

הירוק-ירוק הזה מרגיע לי את הנשמה .

ההליכה עושה לי טוב, במיוחד אם זה תואם לקצב  הלטיני המופלא  של שירי הסלסה- רובמה-קומביה- זומבה- רגטון  שממלאים את כל הזיכרון של ה- mp3  שלקחתי מהילדים ומילאתי ב"שירים שלי".

אני אוהבת לתכנן את שעת היציאה שלי ע"פ עונות השנה, כך שלא אפספס אף פעם את הזריחה , שאותה אני מקפידה לצלם בוקר בבוקרו, אז אם הזריחה מאוחרת – אצא מוקדם יותר, ואם הזריחה מוקדמת- אצא אחריה ואחרי הצילום.

זה הכל נובע מאותו הסכם מיתולוגי שלי איתה, עם השמש. ההסכם שלפיו  כל עוד היא זורחת – אני חיה.  אני שואבת כוח מהשמש  וכמו שהיא זורחת בכל יום, גם אם זה יום מעונן ואפילו גשום וסוער , כך אני חיה, גם אם קורה מה שלא הייתי רוצה שיקרה, ובכל יום אני מקפידה לצלם את הזריחה כי מבחינתי זה כמו "שעון נוכחות" שמעיד שהנה, עוד יום אני חיה , גם אם זה כנגד כל הסיכויים.

 יש בזה הרבה כוח, מבחינתי.

מעבר לזה אני מוצאת בזריחה הרבה יופי. אני רואה בזריחה את כל כוחות היקום הלכה למעשה. מי שראה זריחה יודע שזה קורה בצ'יק. מלהיות חבויה היא נגלית בשניות, וזה תמיד מתחבר לי לזה שהיקום אוהב שדברים קורים מהר ובעצמה, וככה אני חיה את חיי, מהר ובעצמה.  גם על שינויים אני מחליטה מהר. לא חושבת יותר מדי, כי מצאתי שכשאני חושבת טו מאץ' נכנסת בי ההססנות והיא הרי אויב כל הצלחה, בקיצור- אם האינטואיציה שלי נדלקת- זהו, אני שם, מקסימום טועים, אבל זה ביי פאר עדיף מאי עשייה.

והיום יום שישי, השמש מזמן כבר במרומי השמים .

בר שלי, חייל הגאווה שלנו,  כבר הגיע.

אב השנה (הוא באמת כזה החשמונאי שלי) כבר נסע לקחת אותו מהתחנה בלטרון (גם אם היה צריך לנסוע עד קצה העולם  כדי לקחת אותו  - היה עושה זאת באהבה. הוא אב השנה, כבר אמרתי). הילדים  שלנו בורכו באבא טוב במיוחד. המסירות הזו שלו זה לא דבר מובן מאליו.

פעם הוא אמר לי שהוא מתענג על הדקות האלו של האחד על אחד עם הילדים באוטו.  לכן הוא אף פעם לא מתעצל להסיע אותם לאן שרק רצו. זה זמן איכות.

והבוקר כבר כאן.

אני יושבת וחושבת לי מה להכין לשבת.

אז תפריט האוכל מוכן , אין לי הרבה מה לחשוב, הילדים כבר יודעים במדויק מה הם רוצים, והם יקבלו בדיוק את מה שהם רוצים.

בגזרת המתוקים בא לי על עוד משהו שחורג מהרגיל (קרם שניט, עוגת שיש, קראנץ קינמון ואגוזים, עוגת שוקולד 'לאה', ופאי תפוחים עם מרנג )  . היום התחשק לי גם מגולגלות. נכוןןן, קצת אכלתי אותה כי שוקולד השחר (הכ"כ אהוב על הילדים) נגמר והחשמונאי טרם הלך לקניות (הוא בסידורי בנק עם בר, אחרי שגנבו לבר את הארנק בבסיס) , אז אכין עם מה שיש, ומה יש? ממרח תמרים.
אני מודה, אני שונאת תמרים. לא בממרח ולא כפרי שלם. זה תמיד מזכיר לי את המקקים השחורים והמבריקים האלו שאני כ"כ שונאת , א-ב-ל  אני ממילא בדיאטה וזה לא צריך להיות טעים לי, אלא לאחרים, אז יאללה – שיהיה ממרח תמרים עם אגוזים וקינמון. הילדים מתים עליהם.

יש הרבה מתכונים לעוגיות המגולגלות-חתוכות האלו, אבל אני אוהבת את  העוגיות המגולגלות מבצק גבינה שאת הבצק שלהן למדתי מרות אוליבר האגדית (מתה עליה !!)  בשיעור העוגיות בקורס הקונדיטוריה המורחב שעברתי ב"עושים בישול" .

מדובר במעין -רולדות שממלאים , מגלגלים וחותכים.

כמה מילים על הבצק הנפלא הזה : הבצק הוא בצק פריך, אך שונה ומיוחד . מעין הכלאה של בצק פריך ועלים. כמויות החמאה והשומן לא גדולות כמו בבצק עלים אך מזכיר בתוצאה הסופית בצק עלים ,לא פריך כמו בצק פריך קלאסי אך בעל פריכות עשירה.המרקם של הבצק אלסטי.

ניתן לעשות בצק פריך עם סוכר,סוכר חום ואבקת סוכר.כל אחד משפיע על המרקם של הבצק והתוצאה הסופית אחרת.לעיתים ניתן להחליף ביניהם ולפעמים לא. אבקת סוכר מיבשת את הבצק (במידה והבצק התייבש יתר על המידה ולא התאחד לבצק, ניתן להוסיף כף של מים  אך לא ביצים או שמן).

לא ניתן להחליף את גבינת השמנת בגבינה רזה יותר כי אחוז השומן משפיע על הבצק.

 כמה מילים על אופן הכנת הבצק : מכינים במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בפוד פרוססור) בטכניקת סבלאז'. מכניסים תחילה יבשים וחמאה קרה כשהיא חתוכה לקוביות. מעבדים במהירות בינונית נמוכה מס' דקות, המטרה היא  מרקם פירורים גדולים ,לא דקים כמו במעבד מזון. כשמוסיפים את הגבינה מעבדים במהירות בינונית,כאן עוצרים כשמגיעים לגוש של בצק (בבצק פריך עוצרים בפירורים). הבצק נעים למגע, יוצרים את הצורה הרצויה ,עוטפים  בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מילוי– ניתן להשתמש בנוטלה, ריבה, ריבת חלב, ממרח חלבה, גבינות, קוקוס, פרג, ריבת חלב וכו'

הכנת המילוי- פירורי עוגיות ממצקת את המלית  כך שאיננה נוזלת בזמן האפיה.

רידוד הבצק: להבדיל מבצק פריך ,הבצק הזה  לא נסדק בגלל גבינת השמנת.מפדרים את משטח העבודה ,הבצק והמערוך. ע"י מכות רכות עם כריות כף היד ולחיצות באצבעות מרככים את הבצק , רק אז מרדדים מעט ומסובבים חצי סיבוב כל פעם,תוך שמירה על הצורה. הבצק מאוד נוח לעבודה. מרדדים לבצק דק מאוד (באופן יחסי לבצקים מהמשפחה הזו).


וכעת למתכון עצמו :

 

עוגיות בצק גבינה מגולגלות במלית תמרים ואגוזים :

חומרים:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה

30 גרם אבקת סוכר

100 גרם גבינת שמנת 30%


מלית:

1 מיכל ממרח תמרים

30 גרם פירורי עוגיות

50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק

50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק

1 כפית קינמון

קמצוץ  ציפורן


חלבון ביצה למריחה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק :במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חמאה ואבקת סוכר עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק. מאחדים לכדור, משטחים בעדינות ומעצבים לצורה מרובעת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעתיים וחצי למקרר (חשוב!)

מכינים את המלית :מערבבים את ממרח התמרים עם קינמון ומעט ציפורן. 

בתום הזמן הנדרש מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק לשני חלקים .

 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

מכינים את העוגיות :מורחים מעל כל מלבן ממרח תמרים  מתובל בנדיבות ומפזרים פירורי עוגיות , אגוזי מלך ופקאנים.

מגלגלים את הבצק  סיבוב וחצי  על המלית  כשמתחילים מפאת הבצק הקרובה אלינו  וממשיכים הלאה בגלגול כשהפתח כלפי מטה. חותכים לאורך בסכין , כך שנקבל רולדה דקה  שמנותקת משארית הבצק המרוח לרולדה. חתוכים בסכין חדה במרווחים קבועים כך שמתקבלות עוגיות. מניחים את העוגיות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.  יש להקפיד להניח את העוגיות  עם הסגירה כלפי מטה.

ממשיכים לגלגל את שארית הבצק לעוד ועוד רולדות וחותכים בהתאם.

מורחים בחלבון ביצה.

אופים.  בתנור שחומם מראש ל- 180 למשך 30 דקות או עד הזהבה.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 

זהו.

טוב, עכשיו לגמרי כבר צהריים, אבל ככה זה כשחבורת חיילים מודיעה לי מעכשיו לעכשיו שהיא בדרך לצהריים, עוזבים הכל ומתחילים לטפל בבקשות הקולינריות שלהם.

מגיע להם !


ועכשיו אני כבר אחרי מסדר החיבוקים והנשיקות (שווה להשקיע בהם, יש תמיד תמורה...)

וזהו. אוטוטו שבת נכנסת,

אז שבת שלום חברים,

הצלחה, בריאות,אושר,  מזל וברכה, וגשם של זהב .

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת