33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת גבינה ופירורים שחומים של פירגה

עוגת גבינה ופירורים שחומים של פירגה

 חולה על עוגות גבינה !!
 

אולם עוגת הגבינה והפרורים של פירגה מטעמים במטבח שוכנת קבע אצלי ולכבוד שבועות משתפת אותכם בסיפור הצלחה. 
קלה להכנה ואפשר לשדרג כך שכל פעם הטעם שונה …
והתוספות שאצלי אהבו
לפזר מעל  שוקלד ציפס לבן ,חום, 
לפזר מקס של אגוזים, שקדים,פאקנים ...
על הבצק בתחתית  לסדר משמשים מלפתן או שזפים או אננס או אפרסקים . בכל פעם הטעם שונה..
ומה שכייף בעוגה הזו שניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום , טעמה ומרקמה לא משתנה.
ממליצה בחום על העוגה .

קישור למתכון :

 עוגת גבינה בפירורים זהובים נמסה ורכה כמו בסיפורים


העתק הדבק האתר 

עוגה רכה ונימוחה גבינתית ופירורית.
חשוב: את העוגה לאפות רק עד הזהבה יפה של הפירורים וכך תשמרו את טעם הגבינה .
התבנית שמתאימה ביותר לעוגה 27X33 משומנת.
לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת גדולה . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית.
אין צורך להקציף ואין צורך לאפות תחילה את התחתית.

המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
1/4 2 כוסת קמח תופח
קורט קינמון מוסיף המון
ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
את הבצק הנותר לשמור בפריזר על צלחת בגושים קטנים כדי להקל על גירור הפירורים

המצרכים באותה קערה למלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק. ליישר.
לפורר מעל לגבינה במגררת גסה, את הבצק שהשארנו בפריזר.
מכניסים לתנור חם - 175 מעלות.
אחרי 40 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות.
חשוב מאד: הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים טיפונת לחום.
העוגה עדיין לא יציבה והיא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.

פה העוגה הוכנה עם פצפוני שוקולד לבן וחום לטובת הנכדים. 
העוגה הוכנה בתבנית גדולה מומלץ להכין בתבנית 27X33 




שדרוגים 

אפשר לשדרג כך שכל פעם הטעם שונה …
לפזר מעל  שוקלד ציפס לבן ,חום, ואגוזים
 על הבצק בתחתית  לסדר משמשים מלפתן או שזפים או אננס או אפרסקים . בכל פעם הטעם שונה..
במקרה שמניחים פירות (רק מלפתן או שבושלו מעט) יש לסנן היטב ולאפות מעט את הבצק .

ומה שכייף בעוגה הזו שניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום , טעמה ומרקמה לא משתנה.
רוצים עוגה גבוה ?
אפו בתבנית עגולה 26 אבל השתמשו רק במחצית הבצק ואפו מעט את הבצק מראש.

 

  תודה לכל מי שביקר בבלוג אשמח אם תגיבו ותלחצו עלה- hit it או לייק ותשתפו את חבריכם במתכון
 מאחלת לכולנו יום מתוק 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת