11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

קינוח נשיקות וגבינה בצנצנת

31/05/2012


מכירים את הקינוחים שנראים סופר מושקעים ולאחר בירור קצר עם מכיני הקינוח אתם מבינים שהושקעו בהם רק 5 דקות עבודה? :(
אמנם שבועות כבר אוטוטו נפרד מאיתנו עד לשנה הבאה אבל את הקינוח הזה הכנתי לארוחת ערב החג מאחר והייתי קצרה בזמן (העדפתי ללכת לים במקום ) וכל אופציות עוגות הגבינה האחרות דרשו קירור ממושך או אפייה...
ההגשה היא בצנצנות אישיות יפיפיות שמיד משדרגות את הקינוח למעמד ה-"ואוו איך עשיתם את זה?"
את הרעיון להשתמש בצנצנות לקחתי מהבלוג המעלף של שירלי נמש http://www.shirley-nemesh.com/?p=2944 בו היא הכינה עוגת גבינה וקארד פטל בצנצנת. (ממליצה להכנס בחום)
לדעתי היתרון הגדול של הקינוח הקל הזה (חוץ מזמן ההכנה המהיר) הוא צורת ההגשה המיוחדת בתוך צנצנות אישיות שגורמת לכל סועד לחוש שהשקעת במיוחד עבורו...
בסה"כ מדובר בקינוח של 3 שכבות: בסיס של נשיקות (אני הכנתי אבל אפשר גם קנויות למי שאין כוח להכין), מעליהן מלית גבינה מתוקה ומעל הכל התוספת שתופסת-כל תוספת מתוקה העולה על רוחיכם... אני בחרתי בפירות יער, קליק חום לבן ומיני עוגיות אוריאו. (אני חייבת לציין שרוב הטועמים העדיפו את פירות היער על פני שאר התוספות מכיוון שאהבו מאוד את השילוב של חמוציות פירות היער עם המתיקות הרבה של הגבינה והנשיקות)
חשוב מאוד להדגיש בפני סועדי הקינוח שעל מנת להתרשם מכל הטעמים והמרקמים שלו הם צריכים לדחוף את הכפית עד סוף הצנצנת בשביל להגיד למפלס הנשיקות...

ולאחר ההקדמה בואו נעבור לתכלס

מרכיבים: ל-8-9 צנצנות בינוניות (אני השתמשתי בגדלים שונים)
-נשיקות קטנות -אין כמות מוגדרת-תלוי בכמה שאוהבים ובגודל הצנצנת-חשוב לשים  שהנשיקות תמלאנה את כל שכבת הבסיס של הקינוח... אני הכנתי נשיקות לפי המתכון הבא, השתמשתי בחלק מהכמות וחלק שמרתי...  
-500 גרם גבינה לבנה 3%-9% בטמפרטורת החדר. (אני השתמשתי ב-5%)
-2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
-חצי כוס סוכר
-לתוספת שתופסת:חבילת קליק חום לבן-75 גרם, קופסאת מיני אוריאו-115 גרם ו200 גרם פירות יער קפואים-אתם מזומנים להפעיל את הדמיון ולהוסיף כל תוספת מתוקה העולה על דעתכם.  (שוקולד לבן, גליליות, סוכריות עדשים, תותים, ענבים ועוד)
אופן ההכנה:
-מכינים או קונים חבילת נשיקות קטנות-אני הכנתי נשיקות ורודות.

-מסדרים את הנשיקות בתוך כל צנצנת-בין 5-7 נשיקות קטנות בצנצנת.
 
-מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם יציב.
-מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הגבינה.

-מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף (לא חובה-אפשר גם עם כף) ומזלפים בנדיבות בתוך כל צנצנת. 

ומזלפים....

-בוחרים את התוספות המתוקות ומוסיפים לכל צנצנת-אני הכנתי 4 צנצנות פירות יער, 2 צנצנות עם קליק חום לבן, 2 צנצנות עם אוריאו וצנצנת אחת ללא תוספת...

ועוד

-תקריב על צנצנת עם פירות יער..

-שומרים בקירור עד יומיים-מומלץ להגיש באותו היום על מנת לשמור על פריכות הנשיקות...

מבט מלמעלה... 

לפני שאני מסיימת רציתי לספר לכם שמאוד התרגשתי לגלות שגיל גוטקין קרא את הפוסט של עוגת גבינה קרה עם עוגיות וממרח קרמל לוטוס והכין אותה בעצמו!
במקום פרלינים הוא קישט אותה בעוגיות קטנות מצופות שוקולד לבן :P
הוא אפילו העלה  לעמוד שלי בפייסבוק עם התוצאה היפיפיה...
אני מאוד אשמח אם תשלחו לי תמונות של מתכונים שניסיתם מהבלוג או תעלו אותן לעמוד הפייסבוק זה מאוד מרגש ומשמח אותי!!!

שיהיה לכם אחלה שבוע!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת