00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

גלילות חצילים במלוי גבינות ברוטב שמנת ובזיליקום

30/05/2012
חג השבועות הוא החג הכי טעים בשנה מבחינתי! אין על ארוחות חלביות והיצירתיות שפורצת ממני בחג הזה, גורמת לאדרנלין בגופי לטפס מעלה.
השנה הזמנתי את המשפחה של הצמוד לארוחת ערב ולמרות שסיכמנו ביננו מה כל אחד מביא, הייתי חייבת לעשות עוד כל מיני דברים טעימים עשויים גבינות וירקות. חגיגה שלמה במטבח שלי.
עם חצילים אני בדרך כלל לא מסתדרת, אל תשאלו אותי למה, אבל אני לא מרבה לרכוש אותם ולהכין מהם מאכלים, וזאת למרות שמחצילים ניתן להכין כמעט כל דבר שרק רוצים. בכל זאת הפעם החלטתי לנסות ולהכין את גלילות החצילים האלה. לא היה לי מתכון מסודר, אבל זה לא נראה לי מסובך מידי.
למדתי קצת איך קולים אותם בתנור כדי שלא ייתבשו לי כמו בפעמים הקודמות שניסיתי....., קניתי המון סוגי גבינות שיהיה לי במקרר, ונגשתי לעבודה.
יצא מקסים וטעים! עם חצילים, כל מנה היא מלכה אמיתית.
 
 
גלילות חצילים במילוי גבינות ברוטב שמנת ובזיליקום
 
מצרכים:
3 חצילים גדולים וארוכים
שמן זית להברשה
מלח גס
 
מלית:
עלי בזיליקום טריים
100 גר` גבינת פטה
100 גר` גבינת חמד
50 גר` גבינת פורמעז
150 גר` גבינה לבנה 3-5%
2-3 כפות גבינת קשקבל מגוררת
50 גר` גבינת רוקפור
כף אוריגנו מיובש או בזיליקום
מלח (מעט)
פלפל שחור
 
** אני שמתי ממגוון הגבינות שהיו לי במקרר, אתם יכולים להחליף כל גבינה בגבינה אחרת, להשמיט גבינה או להוסיף יותר לאחרת.
 
מיכל שמנת מתוקה 10-15% (אין צורך ביותר אבל בהחלט אפשר)
עלי בזיליקום טריים
כ-80 גר` גבינה צהובה מגוררת (או קשקבל / פרמזן)
מלח
פלפל שחור
 
 
אופן ההכנה:
1. את החצילים השטופים יש לחתוך לאורך לפרוסות של 1 ס"מ עובי, לסדר על מגש גדול, לבזוק מלח גס ולהניח לחצי שעה להגרת נוזלים (רצוי בשמש).  לשטוף את החצילים ולייבש במגבת מטבח.
2. על שתי תבניות תנור יש לשים נייר אפייה, לשמן את הנייר בשמן זית או בספריי שמן, להניח את פרוסות החצילים ולמרוח גם אותן בשמן.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דק`.
 
3.  לגרר את כל הגבינות לקערה ולערבב היטב ביחד עם האוריגנו, המלח והפלפל.
4. את החצילים נמלא רק לאחר שהתקררו מעט לאחר האפייה.
יש לשים על קרש עבודה פרוסת חציל כשהצד הקלוי כלפי מטה, לשים בקצה הרחב מעט מהמלית, להניח על המלית עלה בזיליקום טרי, ולגלגל עד לקצה.
5. בתבנית אפייה חסינת חום ומשומנת בשמן זית, יש לשים את החצילים המגולגלים כשהתפר כלפי מטה, בצפיפות.
6. לפזר כמה עלי בזיליקום קצוצים מעל הכל ולשפוך את השמנת המתוקה. לתבל במלח ופלפל, לפזר גבינה צהובה מגוררת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה, עד שהגבינה זהובה.
 
 
חצילים קלויים בתנור כ-20 דק`
 

מניחים מהגבינה על הקצה הרחב

ומעל הגבינה עלה בזיליקום
 
מגלגלים
 
מניחים בתבנית חסינת חום בצפיפות
 
מתבלים במלח ופלפל ושופכים שמנת מתוקה
 
 מפזרים עלי בזיליקום קצוים/קרועים ומפזרים גבינה
 
 
ולתנור
 
מוכן
 
שלי! :-)
 
 
 
 הערות:
** כמובן שאת החצילים ניתן לטגן על מחבת עם שמן במקום בתנור, אבל הרבה יותר בריא לאפות אותם בתנור. התוצאה, לא פחות טובה.
** כאמור, ניתן לשחק עם סוגי הגבינות לפי מה שיש לכם במקרר או מה שאתם אוהבים. רצוי שהעיסה תתקבל לא דלילה, אלא בסמיכות שניתן לצקת מעל החציל בצורה יציבה ולגלגל בלי שהמלית תיזל מהצדדים.
** אפשר ומומלץ להכניס למלית אגוזי מלך קצוצים. אצלי יש שלא אוהבים אגוזים לכן לא שמתי, אבל זה בהחלט רצוי.
 
בתאבון.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת