66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוגת גבינה

 עוגת גבינה.

כולה עוגת גבינה. ומסביב יש כל כך הרבה מתכונים! עם אפייה, בלי אפייה, עם קמח ובלי קמח...וכל כך הרבה אג'נדות: העוגה של אורנה ואלה, העוגה של אודטה ועוד המון המון מתכונים שמסתובבים ברשת.. וגם כל כך הרבה כללים, תאוריות וחוקים: לסנן את הגבינה, לא לסנן. עם אדים ובלי אדים. כל אסכולה גורסת אחרת, ואני צריכה לגבש אג'נדה משלי בעניין. אפיתי השבוע שתי עוגות שונות ועכשיו בהחלט יש לי מה לומר בנושא. העוגה הראשונה נאפתה ע"פ הזמנה ונשלחה לאשה אהובה ע"פ מתכון אקסלוסיבי של בית קפה אקסלוסיבי. לא נעים לומר שהעוגה לא יצאה אקסלוסיבית לטעמי. ע"פ המתכון שם- אין קמח ואין קורנפלור, הביצים לא הוקצפו. בקיצור, לא נפלתי ממנה, ולכן לא אשתף במתכון.

בפעם השנייה כבר חרשתי את החומר הנלמד, עשיתי בגרות 5 יחידות בעוגות גבינה, וללא ספק הגעתי לציון לא רע. 

להן סיכום ומסקנות מהאירוע, עם תובנות לחיים- שלב אחר שלב.

תחילה, יש לרפד מסננת בבד חיתול נקי. שופכים לתוך המסננת גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים היטב. מניחים ל- 20 דקות להגרת הנוזלים.

עכשיו מתחילים להכין את הבסיס: קודם כל, מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית בגודל של 24 ס"מ על מנת שהעוגה תצא יפה וגבוהה. יש לשמן אותה היטב ולרפד בנייר אפייה. אני גזרתי עיגול בגודל התחתית וריפדתי את השוליים בפס ארוך שגזרתי מנייר אפייה. גם את נייר האפייה, אחרי שהונח, שימנתי קלות. בזכות הריפוד הזה היה קלי קלות לחלץ את העוגה ולפרוס אותה לפרוסות יפות. לא לדלג על השלב הזה.

הבסיס:

הכי קל, פשוט וטעים להכין בסיס מפירורי ביסקוויטים מעורבבים בחמאה מומסת. מהדקים את הבסיס הפירורי היטב בעזרת יד לחה ומכניסים למקפיא ל- 20 דקות להתגבשות. לא לדלג על השלב הזה, בלעדיו הבסיס יתפורר בעת פריסת העוגה.

עכשיו מחממים את התנור ל 150 מעלות. חשוב מאד! עוגת גבינה צריכה להאפות בחום נמוך ובמשך זמן רב.

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר. הקצף צריך להיות גמיש, חלק ורך. יש להימנע מהקצפת יתר ומקצף נוקשה.

 מעבירים את קצף הביצים לקערה נקייה ובאותה הקערה מערבלים את הגבינה, השמנת, חלמונים, קמח, קורנפלור וגרידת לימון עד שמתקבלת עיסה חלקה. הקמח והקורנפלור מאד מוסיפים נפח לעוגת גבינה.

 מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה.

 מוציאים מהמקפיא את התבנית, ויוצקים את הבלילה על בסיס הביסקוויטים.

 ממלאים תבנית במים רותחים. זה חשוב מאד! האדים יספקו סביבה לחה לעוגה והסביבה הלחה תימנע את התבקעות העוגה במהלך האפייה.

מניחים את תבנית העוגה מעל התבנית עם המים הרותחים.

בודקים שהתנור הגיע לטמפרטורה הנכונה.  פרטים נוספים בפינת הגאדג'ט.

אופים שעה.

ברבע שעה האחרונה, מנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות. בתום האפייה, פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה בתוכה עד שתצטנן.

יצאה עוגה יפה וגבוהה, ללא קריסות והתבקעויות. מעבירים למקרר. זוהי עוגה שחייבים להכין יום מראש. היא לא טעימה כשהיא חמה, והיא צריכה לשהות במקרר לפחות לילה אחד.

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

זו עוגת הגבינה הכי טעימה לדעתי.

ובפינת הגאדג'ט:

זהו אקדח לייזר המודד חום בלחיצת כפתור. הושאל מארגז כלי עבודתו של מקגייבר, אל תשאלו אותי למה הוא צריך את זה.

אבל אני נהנית להשתעשע בו. מכוונים את קרן הלייזר לאזור המבוקש ומודדים.

הוא מודד את חום התנור, את קור המקרר, את קור המקפיא, את טמפרטורת הבשר, את חום הסוכר כשמכינים קרמל והוא אחלה דבר.

רוצים גם?

ובקיצור ולעניין:

עוגת הגבינה של איילת:

לשמן תבנית 24 ס"מ ולרפד אותה בנייר אפייה: לגזור עיגול לתחתית ופס ארוך לשוליים. לשמן את נייר האפייה.

הכנת הבסיס:

170 גרם ביסקוויטים טחונים

100 גרם חמאה מומסת

לערבב היטב את הפירורים בחמאה המומסת, לרפד את תחתית התבנית ולהדק היטב בעזרת ידיים לחות.

להניח במקפיא 20 דקות.

הכנת הבלילה:

5 חלבונים

1 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

1 שמנת חמוצה

5 חלמונים

1/3 כוס קמח

1/3 כוס קורנפלור

כף גרידת לימון

לערבב גבינה עם שמנת חמוצה ולהניח על מסננת שרופדה בבד חיתול נקי להגרת הנוזלים במשך כ- 20 דקות.

לחמם תנור ל- 150 מעלות.

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף גמיש ורך. להעביר לקערה נקייה.

לערבל במיקסר גבינה, שמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור וגרידת לימון.

לקפל את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה.

ליצוק את הבלילה מעל תחתית פירורי הביסקוויטים.

למלא תבנית במים רותחים, להניח בתנור ומעליה את תבנית העוגה.

לאפות שעה. ברבע שעה האחרונה, כאשר העוגה משחימה, להוריד את חום התנור ל- 120 מעלות.

לכבות את התנור בתום האפייה ולפתוח את דלת התנור. להניח לעוגה להצטנן בתנור ולאחר מכן להעביר אותה לקירור ללילה במקרר.

חג שבועות שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת