22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


עוגת גבינה עם פקאן קלוי

עוגת גבינה עם פקאן קלוי
במקור יש גם בטטה אבל לא נראה לי בעוגת גבינה בטטה
הכנתי אותה בלי בטטה והיא עכשיו מתקררת במקרר
העוגה זכתה בפרס החדשנות Gad Patisserie

לבסיס:


50 גר' אגוזי פקאן

200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה מומסת
 
למלית:


1 גביע שמנת חמוצה (9%)
4 כפות גדושות קורנפלור
3/4 כוס סוכר חום כהה (130 גר')
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
קורט או 2 אגוז מוסקט טחון טרי
300 גר' גבינת ריקוטה "פרסקה" של גד
100 גר' גבינת שמנת 5% של גד
4 חלמונים
400 גר' בטטה (כ-2 בטטות קטנות או בטטה אחת בינונית)
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר לבן (90 גר')
מעט גרידת לימון
 
לציפוי:


1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה (9%)
2.5 כפות סוכר
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

 

 

 

 

 

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, מתכון באדיבות עפרי אולינקי, הזוכה בפרס החדשנות בתחרות היוקרתית של גבינות גד פטיסרי של אסטלה ומחבות גד. עוגה מיוחדת, עשירה וחגיגית הנטרפת בין רגע ומומלצת לרגעי פינוק ובכלל.

 

 

להכנת מחית הבטטה:

 

  • לפחות כשעה לפני הכנת העוגה, יש לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בינוניות ולבשל במים רותחים כ- 12 דקות. הבטטות מוכנות כאשר הן רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות. 
  • יש לסנן את הבטטות ממי-הבישול, למעוך למחית חלקה ולקרר.

להכנת הבסיס:

  1. יש לקלות מעט את אגוזי הפקאן במחבת יבשה, עד שהם משחימים מעט ויש ריח קלוי.
  2. את האגוזים מעבירים למעבד מזון יחד עם עוגיות הלוטוס ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים קצת עד שהעיסה מתגבשת מעט.
  3. את תערובת הפירורים יש לשטח ולהדק בתחתית תבנית קפיצית משומנת (26 ס"מ) ולהעביר למקפיא עד אשר מלית הגבינה תהיה מוכנה.

להכנת המלית:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי המלית למעט החלבונים, הסוכר הלבן וגרידת הלימון. מערבבים את התערובת עד אשר היא אחידה למדי אך מעט גושית.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והסוכר הלבן לכדי קצף יציב.
  4. מסננים את תערובת הגבינה לקערה עם הקצף באמצעות מסננת דקה ולקקן, על מנת ליצור מרקם חלק. מוסיפים מעט גרידת לימון ומקפלים את שתי התערובות עד כדי אחידות.
  5. את המלית שופכים לתבנית עם הבסיס, מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-175 מעלות ואופים כ-30 דקות.
  6. לאחר כ-30 דק', מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות עד אשר העוגה שחומה, תפוחה, יציבה וקיסם המוחדר למרכזה מצופה פירורים לחים.
  7. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים את העוגה מן התנור ומקררים לגמרי בטמפרטורת החדר.

להכנת הציפוי:

  1. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מקציפים את כל חומרי הציפוי עד כדי תערובת יציבה ותפוחה.
  2. את הציפוי מורחים על העוגה ומכניסים למקרר למספר שעות או אפילו למשך לילה.     

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת