77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קאדה (קָּאדֶּה) - מבצק שמרים

המתכון פורסם ב-13.8.12 ב-NRG בסגנון, עיתון מעריב

המתכון של הקָּאדֶּה האלה הוא משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.

אנחנו נוהגים להכין אותם במיוחד בשבועות, זה סמל של הכורדים, קָּאדֶּה בשבועות, כמובן שמתאימים לכל השנה.

בבלוג שלי מתכון נוסף לקָּאדֶּה מהיר הכנה.

את הרשומה אני מקדישה בהרבה אהבה:

לילדים האהובים שלי: ריקי המקסימה ובעלה ברק אבי ברק וצליל ונועם

ולבעלי שכל הזמן דוחף ומפרגן

 לאמא שלי ולאחיות שלי: שולה אתי ומירה

אני גם מקדישה אותו לכל האחיינים והאחייניות שלי שמפרגנים לי גם בבלוג וגם בפייסבוק:

לדוריס, ליאת, שרית, זמיר המקסים, ברי ויסמין, כרמית ואופיר וכמובן שרית מבית אחי זכאי

לרונית וזכרי רפאל, לאייל, לשימרית, לנועם ואשתו המקסימה שמכינה מתכונים מהבלוג, מבית אחי חביב ז"ל

לנעמה, לימור, רותם, אורן וברק מבית אחי מוטי

לאורית, ברוך ושיר אליהו מבית אחי שמואל, שהוא ובעלי נפגשים כמעטו כל יום והם מרכלים עלי, כמובן. אני גאה בהם

ליוסי, ברק, אור ונעמה גבריאל מבית אחותי מירה

לאפרת, ליאת, נעמה, מתן ודביר מבית אחותי שולה

אוהבת את  כולכם ותודה שאתם מפרגנים

ועכשו לקָּאדֶּה שלנו.

מצרכים:

1 קילו קמח מנופה

1 חבילה שמרית או 2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר 

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

מים לפי הצורך - בערך 2 עד 2.5 כוסות

למילוי: 1/2 קילו גבינת חמד(או כל גבינה מלוחה אחרת שאוהבים) + 100 גרם גבינה צהובה + 2 ביצים

להכנת המילוי: לגרד או לרסק במזלג את הגבינות, להוסיף ביצים, לערבב היטב לשמור במקרר. 

הכנת הבצק:

להכניס למיקסר: קמח, שמרים, סוכר, מים, שמן להתחיל ללוש בערך 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש.

להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 5  דקות, לכסות במגבת להתפחה של שעה וחצי. בקיץ אפשר פחות שלא יחמיץ.

מהכמות הזו יוצאות בין 15 ל-16 חתיכות.

לאחר ההתפחה, לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד

 

לרדד לעלה דק, למלא, לסגור  השוליים היטב שלא יפתחו באפיה, אין צורך להתפיח שנית.

לחמם מעט חמאה במחבת טפלון ולטגן משני הצדדים - אני מעדיפה את הגירסה הזו, הכי טעים כשהם מטוגנים

 

אפשר לאפות בתנור, לחמם תנור ל-200 מעלות, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולאפות עד לקבלת צבע צהוב

אפשר גם להכין בסיר חשמלי, למי שיש ויודע להשתמש בו, להשגיח כל הזמן כדי שלא ישרפו

אפשרות נוספת להכין במולטישף.

 

הקָּאדֶּה מוכנים, בכוונה לחצתי עליהם כדי שהגבינה תנזל

בנוסף אולי תאהבו מתכוני גבינה נוספים:

גביניות

עוגת גבינה ללא קמח כמו בבתי מלון

כיסונים או קלצונס

קיש פיטריות 

   חג שבועות טעים ושמח   

 

  תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

104 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת