33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

משתה בבית חברים בביצוע א"א

בזמן שרבים התכוננו לגמר של ליגת האלופות בכדורגל, אנחנו שמנו פעמינו לארוחת ערב אצל חברים. הערב שנקבע מבעוד מועד שילב בתוכו מלבד הארוחה את ביקורנו הראשון בבית המארחים בנוסף לציון אירוע משמח עבור אחד מהם.

לאחר שיחה קלה התיישבנו אל השולחן. המנות הגיעו אט אט. ניכר כי במעדנים שקיבלנו במהלך הערב הושקעו מחשבה, זמן ומשאבים.
אקדים ואומר שמעבר לעניין החברתי, הצלחת הערב הושגה בבחירה הנכונה של המנות ושל היין ובמידה המדויקת של הכמויות שכובדנו בהם.

בסוף הערב, אחרי שהכרכרה הפכה בחזרה לדלעת וצ'לסי ניצחה בפנדלים, חזרנו הביתה שבעי רצון.

 

אבל ראשון ראשון ואחרון אחרון.

את הערב פתחנו בשמפנייה : Ulysse Collin Blanc de Blancs Extra Brut

מגדל יצרן בוטיק, חדש יחסית. רקע להרחבה.

שמפניה N.V. ללא דוסאז' וללא טעמי שמרים. חמיצות ופריכות של שבלי עם ממדי פרי וטעמים עשירים של שרדונה רב טעמים מבורגון. טעם הדרים/ לימונים ושמץ ריח של פרחים לבנים.

 

Ulysse Collin Blanc de Blancs Extra Brut 

 

על השולחן הונח קרש חיתוך עליו הוגשו פרוסות רוסטביף סינטה לצד ירק (בצל ירוק חרוך קלות, עלי רוקט, פלפלונים, צנוניות) ופנכת חרדל גרגירים.

כמו כן הונחה קערת סלט עלים ירוקים עם משמשים ובייקון פריך.

פתיחים מקסימים בהגשה וטעימים.

 

פרוסות רוסטביף סינטה לצד ירק

 

קערת סלט עלים ירוקים עם משמשים ובייקון פריך 

 

שתי צלחות אובאליות עם פרוסות בריוש המשיכו את מנות הפתיחה. על כל בריוש מרוח בריבת בצל הוזלף מוס כבד אווז. אפילו בריבת הבצל טרחו והשקיעו. היו בה תבלינים כמו כוכב אניס, ציפורן וקליפת תפוז. שאפו על תשומת הלב לפרטים הקטנים.

 

פרוסות בריוש עם מוס כבד אווז

 

את היינות המשיך יין ריזלינג.

Trimbach Cuvee Frederic Emile Riesling Alsace 1996

אתר היקב

בהתחלה לא נתן הרבה גם באף וגם בפה. היין היה אפילו מעט דליל ולא מזמין לשתייה. לאחר זמן בכוס החלו לצאת טעמי דבש, לימוניות, מינרליות, פטרוליות ואפילו משהו קצת טרופי (ליצ'י?). בהמשך ארומות של משהו קרמלי. לדעתי בתהליכי ירידה.

 

Trimbach Cuvee Frederic Emile Riesling Alsace 1996

 

דים סאם ממולא בבשר סרטנים טריים עם כרישה וג'ינג'ר. בצד פנכות רוטב לימוני מעשה בית.
הטרחה בהכנה (שליפת הבשר משריון הסרטנים), ההשתדלות והתכוננות היו מרשימים. כל הכבוד.

 

דים סאם ממולא בבשר סרטנים טריים עם כרישה וג`ינג`ר

 

פרחי קישואים ממולאים בגורגונזולה דולצ'ה, ריקוטה ואזוב. טעמם עדין ומוצלח.

 

פרחי קישואים ממולאים בגורגונזולה דולצ`ה, ריקוטה ואזוב.

 

מגנום Chateau Reignac 2001

אתר היקב

יין שמבחינת הדירוג נחשב ל- Bordeaux Superier (דרגת סיווג נמוכה ולא יוקרתית) מהאזור Entre-Deux-Mers שאף הוא חסר יוקרה. 75% מרלו, 25% קברנה סוביניון. על היין חתומים צמד פרפקציוניסטים: הבעלים  Yves Vatelot והיועץ מישל רולאנד. בטעימה עיוורת של "חבר המושבעים האירופאי הגדול" - קבוצה של מקצוענים וחובבי יין היין הזה גבר על שמות גדולים מבורדו כמו: לאטור, לאפיט, מוטון, פטרוס, אוזון, מארגו, שאבל בלאן. למרות שניתן לבקר בצדק את הטעימה, הטועמים והמסקנות, היין בהחלט יכול להתגאות בהישג יוצא דופן. עוד על הטעימה העיוורת.

היחס אל היין הזה בערב שלנו היה אמביוולנטי. מצד אחד אף טוב מאד וחנופה בפה, מצד שני הוא היה קצת קצר בפה עם טעמי ברט ולא מספיק רענן. אם ניתן לסכם היין היה טוב ונעים לשתייה אך לא היווה חוויה יוצאת דופן. 

שד הים (מונק פיש) על פירה כרובית ושקדים עם כרישה ופטריות (אנוקי, מורל יבשות ופטריות יער).
שילוב של ים יבשה. טעמו הבשרני של שד הים השתלב היטב עם היין האדום. הפירה היה מעולה.   

 

שד הים (מונק פיש) על פירה כרובית ושקדים עם כרישה ופטריות.

 

מגנום - Chateau d'Armaillhac Pauillac 2000

מבית היוצר של הברונית פיליפין דה רוטשילד (שאטו מוטון). היקב נמצא בכניסה למוטון ומדורג כדרגה חמישית ברשימת הסיווג המפורסמת מ- 1855.

היין היה רענן יותר מקודמו. בעל פרי ונוכחות, הלימה בין האף לפה. במיטבו.

 

Chateau d`Armaillhac Pauillac 2000 ו-Chateau Reignac 2001

 

 

עוף אורגני שלם בבישול ארוך שקיבל את הסיומת שלו בטיגון קצר בשמן זית לצד רוטב ערמונים ומרווה עשיר.
תפו"א ראטה ושום צלויים עם קוקוס, לימון וצ'ילי.

העוף העסיסי היה בן לוויה נהדר לתוספת הפחממתית.

 

עוף אורגני בבישול ארוך

 

 תפו

 

מקרונים של פטל. המילוי נעשה מהפטל הטרי שגם ילווה את מגש הגבינות בהמשך.

 

מקרונים של פטל

 

 

Weingut Karlsmühle Lorenzhöfer Riesling Eiswein 1994

אתר היקב

יין קינוח. צבע זהוב, ריחות וטעמים טרופיים, חמיצות רבה שמאזנת את המתיקות, עושר פרי מבלי להיות סמיך. מעט פטרוליות, אלכוהול נמוך (8%).

 

Weingut Karlsmühle Lorenzhöfer Riesling Eiswein 1994

 

מגש גבינות: צ'דר אנגלית צעירה, גורגונזולה דולצ'ה, Brie de Meaux, ו- Saint-Félicien (גבינה רכה המוכנסת לתנור). לצד הגבינות היו פירות אדומים: פטל טרי ודובדבנים חמוצים.

 

מגש גבינות לצד פירות אדומים

 

 

 לסיכום

הערוץ הראשון הצליח לשים את ידו על התוכנית  come dine with me שהיא פורמט בינלאומי של channel 4 הבריטי. מדובר בתוכנית ריאליטי יומית בה כל שבוע מכנסים חמש דמויות חובבות בישול ואירוח המתחרות זו בזו. כל יום מארחת אחת מהדמויות את יתר החבורה ובסוף הערב האורחים מסכמים אותו ונותנים ציון על האירוח. בערב האירוח האחרון מוכרז הזוכה עם הציון הגבוה ביותר. עד כה התוכנית "בואו לאכול איתי" הישראלית המשודרת כל יום בשעה 19:00 ובקריינות של שי אביבי היא בעיני משעשעת ומוצלחת. אתר התוכנית בפייסבוק.

אם הערב הזה היה משתתף בתוכנית הוא לבטח היה זוכה לציון מושלם. האירוח וההשתדלות, החברה, האוכל והיין השתלבו היטב והסבו הנאה גדולה. מדובר בערב שהאוכל בו לא היה מבייש מסעדת עילית.

 

היינות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת