33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

הלבן לבן הזה...

למזלנו התברכה תרבותנו בלא מעט חגים ומועדים. כל אחד מאלה הוא סיבה להתכנסות, מסיבה והמון אוכל טוב, טעים, ובריא...?

מן הסתם כל אחד מאתנו יוצר העדפות של החג והמועד אותם הוא מעדיף/אוהב/לא אוהב, יותר.

אני כבר סיפרתי פה על העדפה הברורה שלי לחג הלבן לבן הזה. יש בו המון שמחה ורעננות מצד אחד ומצד שני הוא מסמן את הכיוון לסיומה של עוד שנה.....

לחג הזה כמו לאחרים יש מנהגים ומאכלים ייחודיים. כולנו יודעים שעתה הגיעה שעתו הזוהרת של החלב על כל מצבי הצבירה האפשריים שלו. (ויש כמה משפחות שהמציאו לו עוד מצבי צבירה שלא מוכרים בספרים)))).

כאן נשאלת השאלה

מאכלי חלב וגבינה על שום מה?                                                
נהוג לאכול בשבועות מאכלי חלב וגבינה ודורשים למנהג
טעמים אחדים :
בשיר השירים נמשלת התורה לדבש וחלב: "נפת תטפנה שפתותיך כלה דבש
וחלב תחת לשונך" (שיה"ש ד, י"א )
זכר לחלב שינק משה משדי אשה עבריה .
שנאמר: "וביום הביכורים בהקריבכם מנחה חדשה לה' בשבעתיכם" (במדבר כ"ח )
ראשי תיבות "מחלב"
במעמד הר סיני כיוון שניצטוו בני ישראל לאכול בשר כשר ולא היו להם כלים
כשרים, לכן אכלו דברי חלב .
חלב בגימטריה ארבעים, כנגד ארבעים יום וארבעים ליליה ששהה משה על הר
סיני .

  • עוד חשוב להזכיר ולציין שממש בתקופה זו ממליטות העיזים - מה שמבטיח שפע של חלב טרי וטעים.

והאם ניתן "לפתוח" שולחן חג בלי חלה?

ובכן גם פה יש דרך וסיבה.

חלות מיוחדות לשבועות
עוגות הר סיני", חלות בעלות שבעה קפלים או שבע "
שכבות כנגד שבעת הרקיעים שה' ירד דרכם לתת תורה לישראל .
בעדות שונות נהגו גם לאפות חלות בצורת סולם- עליית משה להר סיני, בצורת
לוחות הברית ועוד ...

אחרי כל אלה חייבת להוסיף מתכון זריז שמצליח תמיד ונטרף עד הפירור האחרון ובמקום לשלוח לנהנים במייל, החלטתי להביאה לפה.

בניצה תרד.

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

100 גר, חמאה מומסת

למילוי

200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 ליטר יוגורט סמיך (4.5% )

300 גר' עלי תרד טריים

120 גר' גבינת קצ'קאבל מגוררת.

1 קובייה גבינה בולגרית מפוררת בידיים

ההכנה.

1.למים רותחים מכניסים את עלי התרד לדקה. שופכים למסננת ושוטפים במים קרים. סוחטים את התרד היטב וקוצצים אותו.

2.מערבבים את חומרי המלית כולל התרד ומלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.


3. משמנים תבנית פיירקס. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלי פילו כולל הדפנות. שני עלי פילו נוספים מניחים בצד.    

4. לוקחים דף פילו  מורחים עליו מעט חמאה בעזרת מברשת (מהמאה גר' חמאה מומסת) ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית.  חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לצידו.

5. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית. כך עד שנגמרת תערובת המילוי.


6. לוקחים את שני עלי הפילו שנותרו בצד, מורחים בחמאה ומכסים איתם את הבניצה כולה.

אופים בתנור ב- 200 מעלות בערך 20 דקות.

יש לצרף אזהרה - כדאי לתת לה מעט להתקרר לפני ההתנפלות....שאף אחד לא יגיש תלונה על כוויה...)

 

בניצה תרד

 בתאבון .

חג מלא שמחה וארוחה לבנה טעימה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת