1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

ארוחת שבועות.....

27/05/2012

ארוחת שבועות שנערכה אצלי בעבר ,כולל תמונות ומתכונים....

מתכונים ,

חטיפי מלוואח:

 

3 עלי מלאווח
ממרח פסטו
וגבינה פרמעוז
לחלק כל עלה למשולשים כמו לקוראסונים למרוח מעט פסטו חתיכת גבינה לגלגל ולאפות

לחם בצל ושום:

3 כוסות קמח
1 כוס מים
כף גדושה שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
ומעט מלח
ללוש את הבצק להתפיח במקרר 3 שעות לחלק לשני חלקים להוסיף לחלק אחד זיתים קצוצים ללוש ליצור כיכר להתפיח שנית במגש ולאפות.

*אפשר להוסיף בצל מטוגן עגבניות מיובשות

פיטריות ממולאות:

מתכון של השף "ירון עמר"

פטריות שמפניון בגודל בינוני
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
כפית קארי
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
זר קטן של פטרוזילה (קצוצה)
צרור של בצל ירוק פרוס דק
80 גרם גבינת עזים

אופן ההכנה
1. מפרידים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן.

2. קוצצים את הבצל..


3. מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הפטריות לכ 3 דקות.

4. מוסיפים את התבלינים היבשים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והגבינה לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

5. מקררים את התערובת, וממלאים את הפטריות בעזרת כף.

6. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לארבע דקות.



עגבניות ממולאות:

6 עגבניות קטנות
זר פטרוזיליה קצוצה
6 ענפי תימין(רק עלים)
3 שיניי שום קצוצות
4 כפות שמן זית
מעט פלפל
קופסא קרם פרש

אופן הכנה

חוצים עגבניות מוצאים את התוכן מערבבים בקערה פטרוזיליה שום תימין ושמן זית מטבלים במלח ופלפל מוסיפים את הקרם פרש ממלאים כל עגבניה אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ10 דקו

פשטידת מקרוני:

פשטידת מקרוני:
1 חבילה מקרוני דקיקים ביותר מבושלים אל-דנטה
50 גרם חמאה (להכניס לפסטה החמה כדי שתימס, אפשר להחליף ב-2-3 כפות שמן)
1 שמנת מתוקה
2 יוגורט (אפשר 2 גביעים מכל סוג.....)
2 כוסות גבנ"צ מכל הסוגים (עמק, מוצרלה, פרמזן)
3 ביצים
מעט מלח (תלוי במליחות הגבינות)
פלפל שחור
1 כף שמיר קצוץ (אפשר יבש ואפשר גם קפוא)
1 כף שטוחה שבבי בצל יבשים (או בצל קטן קצוץ - לילדים אפשר לוותר)

לערבב הכל היטב.
לאפות כ-שעה בתבנית ממש גדולה, משומנת מעט.
בחום: 180 מעלות (אפשר להתחיל במעט יותר ואח"כ להוריד).



תודה ליעלה.

מטבל גואקמול:

1 אבוקדו קלוף וקצוץ דק
1 עגבניה גדולה קצוצה דק
1 פלפל חריף ללא גרעינים קצוץ דק
1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים בקערה את כל החומרים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, שומרים בקירור עד להגשה.
מגישים בטמפרטורת החדר עם ירקות חתוכים או קרקרים

בולמס ממולא תרד וגבינה בני סיידא

חומרים:
לבצק:
4
כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
1 כף סוכר
1 כפיתמלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים(לשפוך לאט לאט לראותכמה צריך)
מעט שמן לשימון הבצק

למלית:
1/2
ק"ג עלי תרד טריים שטופיםהיטב
200 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפלשחור

לעיטור:
1
ביצה טרופה
2 כפותשמן
שומשום

הכנה:
להכנת הבצק-שמים בקערה גדולה אתהקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.
מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,ולשים עד קבלתבצק רך ואחיד.
מורחים את הבצק במעט שמן,
מכסים במגבת ומניחים במקום חם עדשיכפיל את נפחו.
חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.
מכסים במגבתומשאירים לתפיחה שנייה.
לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.

להכנתהמלית:
קוצצים את התרד,ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי התרד,מתבלים במעטמלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים מהאש מסננים,מצננים וסוחטים היטב.
שמים בקערה את התרד והגבינות ומוסיפים אתהביצה,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
מחממים תנור לחום בינוני ומחלקים אתהבצק ל-26 כדורים.
משמנים צלחת גדולה במעט שמן,מניחים במרכזה כדורבצק,
באצבעות משומנות "פותחים" לעלה דק.
מניחים במרכז העלה כף גדושהמהמלית,
סוגרים וצרים כדור.
מניחים את הכדור בתבנית כשה"תפר" כלפימטה.
טורפים את הביצה והשמן,מברישים את כדורי הבצק
וזורים מעלשומשום.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

 

והיה גם ,סלט יווני גדול,לזניה ,סירות חצילים ממולאות בגבינות,תפוח אדמה מוקרם,כיסוני בצק שמרים במילוי תרד וגבינות ,גלילות חצילים ממולאות בגבינה,וכמובן עוגת גבינה אפויה.

שיהיה בתאבון וחג שבועות שמח....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת