00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ולא לפחד כלל

ומפלצת היום הוא ה"ג'לטין"!
פעם רק מלשמוע את השם הייתי בורחת הרחק מהמתכון וכשכבר ניסיתי היו יוצאים גושונים דביקים ומעצבנים וכל הכלים היו צריכים הגאלה לפני שימוש חוזר. אבל... אבל כמה אפשר לראות את המתכונים המפתים שכל כך מתאימים לתקופת הקיץ הרותחת? כל הקינוחים המהונדסים בדיוק רב משכבות צבעוניות מרהיבות, כל העוגות הקרות בשלל טעמים כיד הדמיון, מקושטות בקפידה בפירות, שוקולד, נשיקות, כל הרוטט הזה...אי אפשר לעמוד בפיתוי! 
אז אמרתי: די! חייבים לנסות שוב! ואם לא יצליח? אז נזרוק, נשטוף את הכלים ונשקול את הנסיון הבא בכובד ראש! אבל לא נפחד ולא נוותר! וכמו בסיפורי האגדות ממש המפלצת עם השם המסורבל והצ'ופצ'יק שכל כך חששתי ממנה הפכה לנסיכה יפת תואר, ענוגה, ממושמעת ובכלל לא מפחידה! מתברר שפשוט צריך להגיע לבשלות נפשית את המתכון הנכון וכמה טיפים מועילים והשאר -הסטוריה!
לא זה בלבד שהכנתי עוגת גבינה קרה עם ג'לטין, אפילו הייתי אמיצה מספיק כדי להכין לה ציפוי ג'לי מפסיפלורה!!! פשוט מחפשת מחמאות גיבורה! ולמה אני מבלבלת במוח כל כך הרבה כותבת את כל זה? כדי לעודד בשלנים ובשלניות נוספים להיות אמיצים ולהכניע את המפלצות הקולינאריות שיש לכולם בין אם זה בצק שמרים, קרמים מבושלים או מרנגים למינהם! לא סתם נאמר ע"י החכמים :" והעיקר לא לפחד כלל"! תאמינו לי זה שווה!

 

 

 

*העוגה קצת מאולתרת, רק את שכבת המוס הכנתי לפי המתכון המדהים הזה (עם התאמה לכותר קטן יותר)*

עוגת מוס גבינה עם ג'לי פסיפלורה:
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 20 ס"מ):
לתחתית:
120 גרם פירורי ביסקוויטים
70 גרם חמאה מומסת
למוס הגבינה:
7 גרם ג'לטין
35 מ"ל מים קרים
350 גרם גבינה לבנה 9%
140 מ"ל שמנת חמוצה
105 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
350 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי הג'לי המאולתר:
1 אריזה של פסיפלורה(כ-8 פירות) 
3 כפות סוכר
2 כפיות ג'לטין

 

ההכנה:
הכנת תחתית העוגיות:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה.
מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת "חול רטוב".
מעבירים את החול אל התבנית ומהדקים היטב (בעזרת כף או תחתית של כוס) בשכבה אחידה.
מעבירים למקפיא ל-10 דקות ואופים כ-8 דקות.
מוציאים מהתנו ומניחים לצינון מלא בטמפטורת החדר.
הכנת מוס הגבינה:
*מומלץ מאוד לרפד את דפנות התבנית בשקף מיוחד המיועד לכך*
שמים את הג'לטין בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ויוצרים עליו את המים הקרים.
מניחים בצד ל-10-15 דקות עד שכל המים נספגים.
בקערה גדולה נפרדת מניחים את הגבינה, השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון וטורפים ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הקערה עם הג'לטין למיקורגל ומחממים 10-15 שניות עד שהג'לטין נמס.
מוסיפים 3 כפות מתערובת הגבינה אל קערת הג'לטין וטורפים היטב.
מסננים את תערובת הג'לטין אל קערת הגבינה הגדולה וטורפים שוב.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים אותה בעדינות אל תערובת הגבינה והג'לטין עד שנוצר מוס אחיד.
יוצקים את המוס מעל תחתית הביסקוויטים האפויה ומיישרים במידת הצורך בעזרת פלטה.
מצננים את העוגה כשעה במקרר.
הכנת ציפוי הג'לי:
פותחים את הפסיפלורות ומרוקנים אותן אל תוך קערה.
מעבירים את תוכנן דרך מסננת דקה, כדי להפטר מהזרעונים השחורים.
מניחים 1/4 כוס מהמחית  אל כוס קטנה ומוסיפים 2 כפיות ג'לטין.
מניחים בצד ל10-15 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.
מערבבים את יתרת המחית עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס.
מחממים את הג'לטין במיקרוגל ל10-15 שניות ויוצקים אותו אל קערת הפרי והסוכר.
טורפים היטב ויוצקים על שכבת מוס הגבינה.
מחזירים למקרר ל3-4 שעות נוספות.

 

הערות ומסקנות לאחר המעשה:
מרקם הגבינה יוצא ממש מופלא, עדין מאוד ויציב במידה, אני אישית לא הרגשתי את הג'לטין
למעשה המתכו הוא שידוך של כמה מתכונים יחד לכן חלק מהכמויות משוערות ו"לפי הטעם"
מתברר שהג'לי העליון נמס בחום (כפי שרואים בתמונות), לטוב ולרע :-)
שכבת המוס לא מתוקה מדי(כי במקור יש תחתית דקואז וציפוי שוקולד לבן) ואם מוותרים על הג'לי המתוק מלמעלה כדאי להגדיל קצת את כמות הסוכר בה
ניתן להקפיא את העוגה עד שבועיים ורק לדאוג לבודד אותה מכל הריחות שסביב
לא אישית זרעוני הפסיפלורה ממש מפריעים לכן סיננתי, זה קצת חסר את החן המיוחד אבל החך הוא הקובע בסוף, לא?
את הפסיפלורה ניתן להמיר במחית פרי אחר ואז בהתחלה להמיס את הג'לטין ב1/4 כוס מיץ תפוזים או מים

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

 

נ.ב אפרופו ג'לטין! כבר הספקתי להכין טורט נוסף עם מוס תותים! "לא לפחד כלל" זה הכלל!
(ניתן להקליק על התמונות להגדלה)
 

                 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת