77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קיש פטריות - עוד מאפה לשבועות

 

עוד מאפה לחג שבועות: קיש פטריות.

הקיש מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

כדי לקבל בצק טוב, חייבים לשקול את המצרכים.

מצרכים:

240 גרם קמח מנופה

1/2 כפית מלח לבצק

100 גרם מאה קרה בקוביות

חלב או שמנת או מים לפי הצורך לגיבוש הבצק

2 חבילות פטריות שמפניון טריות מנוקות וחתוכות

1 בצל מגורד

מלח ופלפל לפי הטעם לפטריות

להתחיל בהכנת הרויאל (בלילה של ביצים וחלב):

להכניס לתוך קערה: 3 ביצים + 3 כפות קמח לערבב ולהוסיף 200 מ"ל שמנת מתוקה, 1/2 גביע שמנת רגילה, 200 גרם גבינות מגורדות, מלח ופלפל לערבב היטב לתערובת חלקה, להניח במקרר.

הכנת הבצק:

להכניס למיקסר או למג'ימיקס: קמח, מלח וחמאה

  

לעבד עד לקבלת פירורים

להוסיף חלב/שמנת/מים תוך כדי פעולת המיקסר במהירות נמוכה עד להווצרות בצק. להפסיק את פעולת המיקסר, להוציא את הבצק, לאסוף לכדור.

לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט, לגלגל על המערוך ולהניח בתבנית, ליישר קצוות ולהדק הבצק לתבנית

 

להניח נייר אפיה על הבצק, מעליו לפזר חומוס יבש ולאפות אפייה עיוורת חלקית, 180 מעלות בערך חצי שעה. כשמוכן, להוציא את התבנית ולהניח על רשת לקירור

בינתיים להכין את המלית:

להכניס למחבת מתאימה, מעט שמן זית ו- 1/4 חבילה חמאה, לטגן ולהשחים את הבצל, להוסיף את הפטריות, לערבב ולבשל אותם ביחד בערך רבע שעה.

 

להניח את מילוי הפטריות בתוך מסננת להגיר נוזלים

לשפוך את המילוי לתוך הקיש שהתקרר

לשפוך מעל את הרויאל

לאפות עד להזהבה

   חג שבועות טעים ושמח   

 

  תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 








הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת