11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

פטריות ממולאות בגבינות, צנוברים ופירורי לחם

26/05/2012



אם אתם מאלו שכואבת להם הבטן בסוף ארוחת שבועות :(, הפוסט הזה הוא במיוחד בשבילכם...
לדעתי מבין כל הארוחות הרבות של חגי ישראל ארוחת שבועות היא הארוחה הכי כבדה והכי מפוצצת שיש.. (אפילו יותר מליל הסדר בפסח)
איך אפשר להגיד לא לכל הגבינות , הלזניות, לחמניות הגבינה, בצק העלים-פילו-פילאס ממולא בגבינות, תפו"א מוקרמים, הפשטידות, הבורקסים, הפסטות, הבלינצ'סים, הפירות, עוגות הגבינה האפויות, עוגות הגבינה הקרות והיד עוד נטוייה...
אי אפשר כל כך לנשום שלא לדבר על להתנייד לאחר הארוחה הזו מלבד לשכב רגל רגל על הספה עם כרית מחובקת על הבטן ומבט מזוגג בעיניים שאומר: גם השנה החתיכה הרביעית של הפשטידה היתה מיותרת...
לכל השותפים לתחושת הכבדות החלטתי להביא מתכון קליל , מהיר וטעים של פטריות ממולאות  ב-3 גבינות  (לבנה, צהובה ופרמזן) עם צנוברים ופירורי לחם...
אם תתחילו את ארוחת החג עם אכילת יותר פטריות ופחות חתיכות של פשטידות אני מבטיחה שישאר לכם מלא מקום למלכת החג האמיתית- עוגת הגבינה!!! (עוגת גבינה עם עוגיות וממרח קרמל לוטוס, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה קרה עם עוגיות אוריאו ועוד...)
אני אוהבת מאוד את המתכון הזה ומכינה אותו כל השנה כפתיח לארוחה חלבית!

מרכיבים:
2 סלסלאות פטריות שמפיניון
250 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בגבינה לבנה של תנובה עם תבליני גבינה)
70-100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אני השתמשתי בגבינה קשה עמק מגורדת 22% שומן )
50 גרם צנוברים-לא חובה
4-5 כפות פירורי לחם
4-5 כפות גבינת פרמזן מגורדת-לא חובה

אופן ההכנה:
-מסירים את רגלי הפטריות, מקלפים אותן ומסדרים על מגש תנור המכוסה בנייר אפייה

-ממלאים כל פטרייה בגבינה לבנה

-מוסיפים צנוברים על כל פטרייה

-מוסיפים גבינה צהובה מגורדת

-מוסיפים את פירורי הלחם

-ומסיימים עם גבינת פרמזן מגורדת

-מחממים תנור על 180 מעלות באופציית גריל ואופים כ-10-15 דקות עד שהפטריות מקבלות גוון שחום ויפה... (שימו לב שבזמן החימום הפטריות תגרנה קצת נוזלים-זה בסדר גמור ומומלץ להשאיר אותן קצת בתנור לאחר האפייה על מנת לייבש אותן)
-כמה פטריות הספיקו להעלם לפני הצילום הסופי לבטנה של הצלמת...
 
-מסדרים על צלחת וזוללים 
 
אופציית הגשה לילדים...

נתראה בקרוב-המשך שבוע נעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת