00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגת גבינֶטו

בסוף השבוע נחגוג את חג השבועות! ואם אתם זוכרים הגרלתי להכין עוגת גבינה לאירוח אליו הוזמנו ואני מתכוננת (בעיקר נפשית) במלוא הכוח. בסופו של דבר אכן שאלתי את המארחת והיא בחרה עוגה אפויה עם שוקולד לבן מהאוסף המבטיח הזה. למען האמת אני הייתי מעדיפה את זו עם פירות היער או המנגו (נשמע לי מלהיב במיוחד), אבל אם מארחים ובמיוחד עם מארחות לא מתווכחים, נכון?
אז יש עוגת גבינה בתכנון אבל היא לא האחת שלשמה התכנסנו כאן.
כשאני טורפת את "קרטיסיות הזיכרון" שלי אני לא מוצאת הרבה עוגות גבינה. שוקולד כן, אבל גבינה משום מה לא מככבת. אולי כי צריך קצת מיומנות כדי להגיע לתוצאות טובות, אולי כי יש לעוגות הגבינה תדמית מפונקת מדי או כי עדיף להשתמש בגבינות עם 200% שומן? ואולי כי אחרי שכבר החלטנו לגבי מתכון מסוים הוא פשוט לא עמד בציפיות? כנראה שכל התשובות נכונות. אבל זההרי לא אומר שנפסיק לנסות. אז ניסינו ביום שישי. הפעם בחרתי מתכון שנראה הכי בסיסי, אולי אפילו קלאסי (אם כי כיום המונח הזה מטושטש משהו:-), מתכון לגמרי נטול קשקושים- בלי תחתית, בלי מילוי, בלי ציפוי. עוגה נקיה,גבוה במידה, לחה במידה, אוורירית במידה, מתוקה במידה ומענגת עד מאוד! עוגת גבינה נטו, פשוטה וטובה!

 

 

 

*מתכון העוגה מתוך מאמרים של פורום "אוכל חלבי"*

עוגת גבינה אפויה
רכיבים(לתבנית בכותר 24 ס"מ):
500 גרם גבינה לבנה 9%
125 גרם גבינת שמנת 30%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
3 ביצים מופרדות
3 כפות קורנפלור
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופציונלי:גרידה מלימון שלם
מעט חמאה לשימון התבנית

ההכנה:
*מתחילים בהכנה יום לפני ההגשה*
מכוונים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו תבנית תנור עמוקה מלאה במים (כשהעוגה תיכנס לתנור המים אמורים להיות רותחים).
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף.
מוסיפים מחצית מכמות הסוכר (1/2 כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
בקערה נפרדת טורפים ידנית את כל יתר החומרים.
מעבירים 1/3 מקצף החלבונים אל תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
מעבירים את יתרת הקצף ומקפלים בזהירות.
משמנים את תבנית האפיה בחמאה ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה.
מכניסים את התבנית לתוך התבנית עם המים ואופים כ-15 דקות עד שפני העוגה מזהיבים ונראים יציבים.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים שעה נוספת.
מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים לעוד 30 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר, מכניסים אותה למקרר ללילה.
פורסים בזהירות בעזרת סכין טבולה במים רותחים ומגישים.

 

הערות ומסקנות:
אם משתמשים בתנית מתפרקת חובה לרפד אותה מבחוץ בשתי שכבות נייר כסף, כדי למנוע חדירת מים
העוגה בכל זאת צנחה מעט גם אחרי כל הטריקים שאמורים למנוע זאת 
אחרי כ-15 דקות מתוך ה30 שהעוגה צריכה להיות בתנור העברתי סכין בין העוגה לדפנות התבנית, כדי שתשקע אחיד ככל הניתן
במתכון המקורי אין גרידת לימון ולי אישית זה היה חסר. אפשר גם גרידת תפוז אבל כל זה בהחלט לפי הטעם
כמו כן, במתכון המקורי משתמשים בגבינה לבנה 5%
גבינת שמנת אני מכינה לבד (כמו כאן) ולא בטוחה שיש בה רק 30% שומן :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע נפלא לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת