33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ניוקי בניחוח ובטעם לימון אמאלפיטני

את הניוקי הנימוחים של דודה מדלנה אתן/ם בטח זוכרות/ים...

למקרה שלא הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2109987&r=1


אז מה שונה הפעם?

מכינים את הבצק לניוקי כרגיל, מחלקים לשני חצאים.

חצי מהכמות הכנתי בצורה המסורתית ולחצי השני הוספתי קליפת לימון.

לקחתי לימון בינוני, קילפתי ממנו שלוש רצועות רחבות - שימו לב שמדובר רק בחלק הצהוב, תשמרו לא להגיע לחלק הלבן וקצצתי קטן מאוד (אם יש לכן/ם מגרדת עם חורים קטנים - זה גם יכול להתאים במקום הקילוף והקיצוץ).

ללוש את הבצק עד שהלימון הופך לחלק ממנו, להמשיך להכין את הניוקי כרגיל.

 אני מזכירה שאפשר לשמור את הניוקי במקפיא עד הבישול, תדאגו לקמח את המכל בו יהיו הניוקי וצרו שכבות הפרדה באמצעות ניילון נצמד, אל תשימו את הכופתאות צמוד מדיי אחת לשנייה כדי שלא ידבקו לכן/ם, וקמחו גם את הניוקי מלמעלה.

 

איך מבשלים ניוקי? מרתיחים סיר עם מים. כשהמים רותחים שמים בהם מצקת מלאה בניוקי ומחכים שאלו יצופו. כאשר הניוקי צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת מסננת ברזל, ומניחים במסננת גדולה עם סיר מתחת לאגירת הנוזלים. חוזרים על התהליך בהתאם לכמות שרוצים לבשל.


למה כדאי לכן/ם לנסות להכין? כאשר נוגסים בניוקי משתחררים להם ניחוח וטעם לימוניים נהדרים!

 

עם איזה רוטב להגיש? אפשר להגיש עם רוטב חשן (חמאה, שום, נענע) - כי מה הולך טוב יותר עם לימון אם לא נענע? חמאה ושום משדרגים כמעט כל מנה  

 

מה צריך בשביל רוטב חשן? לשתי מנות מכובדות יש צורך לשמור רבע כוס מים שבהם בושלו הניוקי, בנוסף להם שן שום אחת קצוצה (אפשר במקום רבע כפית אבקת שום), 20 גרם חמאה, כשבעה עלי נענע שטופים, מעט מלח.

 

כיצד להכין רוטב חשן? לשים במחבת רבע כוס המים שבהם בושלו הניוקי, ולהוסיף את החמאה, השום ועלי הנענע. להמליח לפי הטעם.

 

לבריאות ובתיאבון! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת