00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ממרח אפונה בטעם כבד

01/06/2012
רק חלקכם יודעים שהתחלתי לאחרונה ללמוד צילום.
בעבר למדתי צילום מזון אבל את הידע הבסיסי בצילום לא היה לי והוא בהחלט היה חסר. איך לתפעל את המצלמה ולא רק על אוטומט, איך להשתמש בה נכון, אור, קומפוזיציה, עומק שדה, צמצם..... עולם שלם של מושגים שהידע שלי בו היה כללי ביותר.
אז סוף סוף נרשמתי לקורס שנפתח באזור שקרוב למקום מגורי וכבר אחרי שני שיעורים אני מרגישה שעשיתי נכון! פתאום המצלמה שלי לא מצלמת רק על אוטומט, ל-iso יש משמעות` והצילום הפך יותר כייפי.
תוצאות ממשיות עדיין אין (כי רק התחלתי), אבל אני מקווה שעם הזמן תוכלו לראות שיפור גדול בתמונות שאביא לכאן וגם לבלוג הטיולים שלי Trips and tips (ואם עדיין לא הכרתם אותו, אתם מוזמנים להציץ ולהרשם לעדכונים :-) )
 
ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי בכל שיעור כל אחד מהתלמידים מביא ארוחת ערב לכולנו ואת ארוחת הערב הראשונה הביא המורה שלנו דובי פיינר.  בנוסף לקיש ברוקולי וסלט טרי ורענן הוא הביא גם את הממרח הטעים הזה.  היה לי כ"כ טעים שלא הפסקתי לזלול ממנו וכמובן שלא יצאתי מהשיעור ללא מתכון!! 
למחרת גם לי כבר היה במקרר ממרח כזה ותוך ימים ספורים הוא כבר התחסל.
אגב, הממרח מזכיר מעט טעם כבד, זה לא מאד מודגש, אבל הוא טעים בפני עצמו... :-)
 
דיברתי מספיק! בואו נתחיל לעבוד...
 
ממרח אפונה בטעם כבד - דובי פיינר
 
מצרכים:
1/2 שקית אפונה (סנפרוסט)
150 גר` אגוזי מלך
3 ביצים קשות
3 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
1. את הבצלים הקצוצים יש לטגן במעט שמן זית עד שהם הופכים צבעם לחום עמוק (לא שרוף!!).
2. במעבד מזון שמים את הבצל המטוגן, האגוזים, האפונה והביצים וטוחנים עד לקבלת מרקם של ממרח ללא גושים.
3. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים היטב.
 
זהו, מוכן וטעים טעים!! נסו את זה על לחם טרי ותתענגו.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
** לשמור בקירור.
** אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן.
** אין צורך לבשל את האפונה לפני השימוש, אפשר להוציא את שקית האפונה לשיש כרבע שעה לפני השימוש כך שהיא תתרכך, אבל ממש לא חייב.
** ניסיתי לטחון את המרכיבים בבלנדר וזה לא הלך כי העיסה לא מספיק "רטובה", לכן רצוי לטחון במעבד מזון.
 
 
חג שבועות שמח
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת