00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד! אוהבים, או שלא?
עוגת גבינה ושוקולד זה כמו כוסברה או גויאבה- יש שמתים על זה  ויש שממש לא סובלים את זה.
אז אם אתם מהצד שאוהב את השילוב הזה, אתם מוזמנים לנסות עוגה לא קשה להכנה, מרשימה בחתך שלה וטעימה מאד!
את המתכון הוצאתי מאתר השף הלבן ולשם שינוי, לא שיניתי דבר :-)
 
אציין, שלי תחתית הפירורים מעוגיות אוראו הייתה חזקה מידי בטעמה, אבל הטועמים האחרים בבית מאד אהבו את התוצאה. אז אם אתם לא מחובבי העוגייה האלמותית הזו, עשו את התחתית מעוגיות פתי בר ורצוי בטעם שוקולד בשביל הצבע הכהה. 
 
 
עוגת גבינה ושוקולד עם תחתית עוגיות אוראו 
אתר השף הלבן
 
מצרכים:
 
לבסיס:
240 גרם עוגיות שוקולד משובחות (למשל אוראו)  
100 גרם חמאת תנובה מומסת
 
למלית:  
500 גרם גבינה לבנה 5% 
200 גרם שמנת חמוצה 
3 ביצים  
3/4 כוס סוכר 
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם) 
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל  
200 גרם שוקולד מריר משובח
 
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
2.משמנים היטב בחמאה תבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ (ואם רוצים עוגה גבוהה יותר, אז השתמשו בתבנית בקוטר 24 ס"מ) 

הכנת הבסיס:
1. טוחנים את העוגיות למרקם פירורי במעבד מזון.
2.מערבבים פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, ומהדקים תערובת הפירורים היטב לתחתית התבנית.
3.אופים את בסיס הפירורים כעשר דקות, או עד שמתייצב בצדדים ומצננים היטב.
4.מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.

הכנת המלית:
1. ממיסים את השוקולד המריר בסיר עם מים כפול, (באן מרי )
2.במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר והביצים - לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את פודינג הוניל וממשיכים לערבב לבלילה אחידה.
3.מעבירים 1/3 מכמות בלילת הגבינה לתבנית עם תחתית הפירורים. מעבירים שליש מהבלילה לקערה קטנה נוספת.
4.את השליש הנותר מערבבים יחד עם השוקולד המומס לתערובת שוקולדית אחידה.
5.מוזגים את תערובת הגבינה-שוקולד מעל לבלילת הגבינה הלבנה.
* מאד קשה ליישר את בלילת השוקולד על בלילת הגבינה, לכן אל תנסו!! זה חלק מהיופי של העוגה, אח"כ בחיתוך תראו נקודות שוקולד יפות.
6. מעל בלילת השוקולד שופכים שכבה שלישית של תערובת הגבינה הלבנה.
7.מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור - כדי לספק לחות לעוגה במהלך אפייתה.
8.אופים את העוגה כ-60 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בצדדים, ומרכזה נשאר עדיין רוטט. המלית תתייצב במהלך הקירור.
בסיום האפייה מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור, ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור הכבוי.
טיפ- את העוגה הזאת מומלץ להכין יום קודם להגשה.
 

 

המרכיבים הדרושים - מומלץ להכין מראש

עוגיות אוראו - אפשר להחליף בעוגיות שוקולד אחרות, למשל פתי בר

עוגיות מפוררות

תערובת הגבינה

תערובת הגבינה והשוקולד

מניחים את תערובת השוקולד על השכבה הלבנה, בתלוליות

לאחר אפיה להמתין לקירור מלא ולהגיש

שלי :-)

 

 

הערות:

* כאמור, את עוגיות התחתית ניתן להחליף לכל סוג עוגיות שאוהבים, אבל מומלץ שהן תהיינה עוגיות שוקולד בשביל הצבע של השכבה התחתונה.

* בתבנית 26 העוגה לא יוצאת מאד גבוהה, לכן אם אתם רוצים עוגה גבוהה יותר, השתמשו בתבנית 24.

* כשאתם פורסים את העוגה מומלץ לנגב את הסכין לפני כל חיתוך, כך החתך לא "יתלכלך" מהשוקולד שנדבק לסכין. חתך העוגה יפה בזכות תלוליות השוקולד שהנחנו בשכבה השניה.

* לשמור בקירור.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת