00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

בייגלה ירושלמי סאן

 

 

 

מה מכינים:

חצי קילו קמח - אני משתמש בשטיבל 1   (857 מ"ל)

כף שמרים יבשים (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת דגן

4 כפות סוכר

כוס וחצי חלב פושר (300 מ"ל)

50 גרם חמאה מומסת

כפית מלח שולחן

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מלח

גרגרי שומשום 

מעט סוכר

 

להגשה:

זעתר 

 

אופן ההכנה:

1) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים .

2) מוסיפים את החלב בהדרגה ומתחילים ללוש.

3) לאחר כחמש דקות מוסיפים את המלח והחמאה  ולשים עוד שלוש דקות

4) אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו.

5) בסוף אמורים לקבל בצק גמיש , מוציאים מהקערה, לשים מעט מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6)מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את

    הבצק לכדקה להוצאת האויר, מחלקים לחמישה חלקים שווים

7)  מגלגלים כל חלק לכדור ומועכים מעט על המשטח למצב של עיגול, יוצרים עם האצבע חור  באמצע.

8) פותחים את הביגלה לצורה הרצויה (אליפסה מוארכת) תוך מתיחה עדינה ולחיצות, יש לשים לב שלא יקרע

9)  מקמחים תבנית ומניחים בה את הביגלה אחד ליד עם השני תוך השארת מרווחים לתפיחה

10) מורחים על כל ביגלה ביצה טרופה ( מעורבבת עם מעט מלח)  , מפזרים שומושם בנדיבות

       ובוזקים מעל מעט סוכר.

11) בנתיים במקביל מחממים תנור לחום של 180.

12) לאחר כחצי שעה התפחהשניה,  כשהתנור מגיע לחום של 180 מכניסים את התבנית  לתנור למשך כ-15 דקות .

      עד שהבייגלה מקבלים גוון זהוב.

13) כשהם מוכנים  מוציאים מהתנור ומצננים על רשת 

14) מגישים עם זעתר כמובן, אבל אפשר בכל צורה שרוצים, 

 

בתאבון.....

 

 

אם יש זמן וסבלנות ,

לתוצאות אפילו יותר טובות, אפשר להתפיח את התפיחה הראשונה כל הלילה במקרר, ולהוציא כשעתיים לפני שלב 6.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת