55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מוס שוקולד על בסיס אגוזי לוז

החומרים: 

לבסיס:

100 גרם אגוזי לוז 

150 גרם מרגרינה עם מלח (אני השתמשתי בחמאה)

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח תופח 

למוס: 

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות מים 

2 כפות סוכר

3 ביצים מופרדות 

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 שקיות וניל

ההכנה

1. הכנת התחתית: מערבבים את כל חומרי הבצק בבלנדר, (לחילופין אפשר לקצוץ את האגוזים ואז לערבב את חומרי הבצק באופן ידני), מרפדים תבנית בנייר אפיה, משטחים את הבצק ואופים כ - 20 דקות בחום בינוני, עד שהבצק מזהיב. 

2. הכנת המוס: ממיסים את המים עם השוקולד בבן מארי, מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי בחישה מהירה את החלמונים, אחד אחרי השני.

3. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף אחיד ולאחר מכן מאחדים עם תערובת השוקולד, בתנועות קיפול. מניחים במקרר. 

4. מקציפים את השמנת עם סוכר וניל עד לקבלת קצף אחיד. 

5. מפרישים מהקצפת כ - 4 קפות ואת יתרת הקצפת מוסיפים למוס השוקולד ושוב מערבבים בתנועות קיפול.

6. הרכבת המנה: 

מפוררים במזלג את הבסיס ומחלקים את הכמות ל - 2. מוזגים מחצית מהכמות לכוסיות הגשה, עד לגובה של כ - 1/4 מגובה הכוס:

מוזגים את מוס השוקולד, מעליו את הקצפת הלבנה ומעל לכל, הכמות הנוספת של הבצק, שהשתמשנו גם בתחתית. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת