00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ריבועי גבינה, לימון ואגוזים

25/05/2012
בטח גם אתם קונים לעצמכם מידי פעם ספר בישול / אפייה שתפס לכם את העין, פתחתם אותו והתאהבתם בתמונות ובמתכונים, ואמרתם שאין, מתכונים מהממים כאלה אני הולך/ת להכין, הספר הזה יהיה פתוח אצלי על השיש ואנסה את כולו.... או לפחות חלק גדול ממנו.
אז זהו, רצונות לחוד, חשקים לחוד, וזמן לחוד. את המתכון לריבועי הגבינה הטעימים האלה הוצאתי מתוך ספר ששוכב אצלי על המדף כבר לפחות 12 שנה.  קיבלתי אותו מתנה מהסופר השכונתי לכבוד חג השבועות.
הספר נכתב על ידי נירה רוסו, הופק על ידי מועצת החלב וחולק ללקוחות הסופר כמתנת חג חביבה למדי. אז הכנתי ממנו כמה מתכונים וכולם היו הצלחה, אבל אז הוא נשכח איך שהוא, שכב לי על המדף, נוקה בכל פסח מאבק ולא ממש נפתח שוב. היום בעידן  האינטרנט הספרים תופסים פחות ופחות מקום בחיפוש מתכונים. הרשת מלאה, הטלויזיה מלאה.... אבל, הי, אין כמו לפתוח ספר ולהתענג על התמונות, באיטיות, ליד הקפה ובהנאה מרובה.
אז חזרתי לספר הזה (ששמו אגב "ממטעמי החלב של נירה רוסו") ומצאתי את המתכון הקל והטעים הזה, עשיתי כמה שינויים קטנים ויצאו עוגיות טעימות ומרעננות.
אתם גם מוזמנים לנסות.
 
 
ריבועי גבינה, לימון ואגוזים
 
מצרכים:
כוס ו-1/3 קמח מלא (או רגיל) 175 גר`
כוס שיבולת שועל - 140 גר`
1/2 כוס סוכר חום 100 גר`
1/4 כוס סוכר לבן 50 גר`
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אילסרים קצוצים
250 גר` גבינת טוב טעם
150 גר` קוטג`
1/2 גביע שמנת חמוצה 15%
1 ביצה
3 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס סוכר
 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון שמים קמח, קוואקר, סוכר לבן וחום, אגוזים וחמאה. טוחנים הכל עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוציאים כוס אחת מתערובת הפירורים ואת השאר מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית משומנת.
4. אופים 15 דקות.
5. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, השמנת, הביצה, והלימון (המיץ והקליפה). כשהבסיס יוצא מהתנור שופכים עליו את תערובת הגבינה. מחליקים בכף.
6. מוסיפים לכוס הפירורים 2 כפות מתערובת הגבינה ומערבבים כך שיווצרו גושים, מפזרים את כוס הפירורים על הגבינה ומחזירים לתנור לאפייה של 30 דק` נוספות.
7. מצננים היטב וחותכים לריבועים. 
 
 
הפירורים בתחתית המגש
 
פיזור השכבה השלישית ולתנור..
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
* תערובת הפירורים מתקבלת מאד פירורית... ממש כמו חול. אל דאגה, באפייה זה מסתדר ותערובת הגבינה נותנת לחות לבסיס כך שהפרוסות נפרסות יפה.
* אפשר להחליף את סוגי האגוזים... במקום אילסרים ניתן לשים אגוזי מלך או פקאן ואפשר להחליף גם עם שקדים.
* העוגה מחזיקה יפה על השיש כיומיים, אח"כ רצוי לשים במקרר (במיוחד במזג אויר חם!) אמנם פריכות השטרויזל למעלה הולכת לאיבוד, אבל הטעם הטוב נשאר.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת