33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

בצק ריקוטה לפיצה - Pizza con impasto di ricotta

מי לא אוהב/ת פיצה? 

 

רשומה בבלוג של רותי: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2316093#response הזכירה לי מאוד את פיצת הריקוטה של חמותי, אז החלטתי לשתף, כי דברים מעולים לא שומרים בסוד ;)


מצרכים לבצק שמיועד לארבע פיצות עגולות או שתיים מרובעות גדולות:

1 קילו גבינת ריקוטה

600 גרם קמח

50 גרם שמרים

1 כף מלח


 

על בצק הפיצה אפשר לשים פטריות, בצל, טונה או כל דבר אחר שאוהבים...

מצרכים לתוספות שאני שמתי על הפיצה שרואים בתמונות:

2 כפות פסטו בזיליקום

25 עגבניות שרי - בשלות, שטופות וחצויות

100 גרם גבינת פטה - מפוררת

1 כף שמן זית


 

אופן ההכנה:

להפעיל תנור בחום של 180° צלסיוס.

להניח בקערה את כל החומרים וללוש עד שהם מתאחדים לבצק רך ונעים.

לכסות לכחצי שעה. ללחוץ על הבצק בעזרת האצבעות ואז לחלק את הבצק לארבעה רבעים או לשני חצאים - תלוי בגודל הפיצות שתרצו לקבל.

לקמח משטח עבודה נקי, לרדד את הבצק (רבע או חצי, כמו שהוחלט לפני) בעזרת מערוך לעיגול לא דק מדיי ולהעביר לתבנית האפייה, להוסיף את התוספות. במידה ותבחרו בתוספות שאני שמתי אז יש צורך למרוח בעזרת כף את הפסטו בעדינות על הבצק, להוסיף את חצאי העגבניות, לפזר את גבינת הפטה ומעל לטפטף כף אחת של שמן זית.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° צלסיוס כארבעים וחמש דקות.


לבריאות ובתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת