33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ריבת ענבים לבנים

20/05/2012

אני משתדלת לקנות פירות וירקות מהשוק או מ"השוק הנייד" שמגיע עד לכפר שלנו, אבל יש דברים שעדיין לא הגיעו, כשעברתי במחלקת הפירות והירקות בסופרמרקט, ראיתי ענבים לבנים ויפים...

"עם כזה מראה הם חייבים להיות מתוקים" חשבתי לעצמי. אז חשבתי, הם יצאו חמוצים. אחרי שטעמו מעט מהם, נשאר כחצי קילו ענבים לבנים ויפים. באמת יפים, רק לא מתוקים.

מה אעשה איתם? אכין מהם ריבה! לא מזמן היה ביקוש לריבה כאן בבית ולא הייתה, אז אכין ריבה

חיפשתי בין המתכונים – בספרים וברשת היו מתכונים עם יחסים שונים של סוכר וענבים, קילו סוכר מול קילו ענבים, חצי קילו סוכר מול קילו ענבים, מאתיים גרם סוכר מול קילו ענבים

תשימו לימון, אל תשימו לימון, תוסיפו קינמון ובסוגריים שלא חובה, תוסיפו תפוח ירוק מגורר, תוסיפו ג'ינג'ר, אל תשכחו את המים, תבשלו עם החרצנים, תבשלו ללא חרצנים.

עוד מתכון אחד ויהיה לי כאב ראש.

בפעם האחרונה שהכנתי ריבת שזיפים, פעלתי לפי המתכון של קילו סוכר מול קילו שזיפים עם מיץ מלימון אחדהפעם החלטתי לנסות את מזלי עם פחות סוכר ועדיין להשתמש בלימון.




זה המתכון שאני השתמשתי בו כדי להכין את ריבת הענבים הלבנים:


מצרכים:

500 גרם ענבים לבנים

150 גרם סוכר לבן – ראיתי במתכונים מסויימים שאפשר גם סוכר חום, לשיקולכן/ם.

מיץ מלימון אחד קטן.

1 שקיק תה – מיד אסביר מדוע.


אופן ההכנה:

לחצות כל ענב ולהוציא ממנו את החרצנים, לשים אותם בצד – מיד נעשה בהם שימוש.

 לפתוח את שקיק התה ולרוקן אותו מהתוכן, לשמור על החוט שלו! להכניס לשקיק את החרצנים, לקשור בזהירות עם החוט ולהשתמש בעת הכנת הריבה.

לחצות את הלימון ולסחוט ממנו את המיץ.

בסיר קטן לשים את הענבים, הסוכר, מיץ הלימון ואת שקיק החרצנים.

לשים על הגז כשהאש נמוכה ולבשל.

מדי פעם לערבב בעזרת כף עץ ולשמור שהריבה לא תישרף.


זמן בישול: בין עשרים דקות לחצי שעה. חשוב להיות עם היד על הדופק כדי שלא תשרפו הכל...




בינתיים לעקר צנצנת זכוכית, כיצד?

לשטוף היטב את צנצנת הזכוכית, להרתיח מים, כשהמים רותחים לשפוך אותם בתוך הצנצנת וגם על המכסה כמובן. אחרי כמה דקות להוציא מהמים, לנגב, להעביר פנימה את הריבה ולסגור היטביש כאלו ששמים נייר פרגמנט בין הריבה למכסה הצנצנת, אני לא שמתי.


 מה אפשר לעשות עם ריבת הענבים?

למרוח על לחם בריוש או בקרואסון, להגיש לצד גבינות לקראת חג שבועות הקרב ובא, להוסיף מעט ליוגורט טבעי, להשתמש כמלית של פאי (ידעתן/ם שבעברית פאי זה תַּמְלִיא?) או של חיתוכיות וכו'.


לבריאות ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת