22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

 

כמעט בכל פעם שאנו מגיעים לביקור אצל סבא של בעלי, הוא מפנק אותנו ומכבד בעוגת גבינה אפויה נהדרת. הוא תמיד משבח את העוגה ואת הקונדיטוריה שממנה נרכשה. החלטתי לנסות לשחזר את העוגה גם אצלי בבית. המראה יצא מדויק והמרקם קרמי ונימוח יותר. שווה את זמן ההמתנה הארוך יחסית של האפייה והקירור.

 

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

לבסיס ולפירורים:

250 גר' ביסקוויטים בטעם וניל

50 גר' חמאה מומסת

1/4 כוס חלב

למילוי גבינה:

750 גר' גבינה לבנה

1 כוס סוכר

1/2 גביע שמנת חמוצה

1/3 מיכל שמנת מתוקה

5 ביצים

 

אופן ההכנה:

1.      מניחים את הביסקוויטים בשקית ניילון גדולה, קושרים ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך דופקים עד לריסוק לפירורים.

2.      מעבירים את הפירורים לקערה, מוסיפים את החמאה והחלב ומערבבים היטב.

3.      מרפדים תבנית אינגליש קייק רחבה בנייר אפייה, מהדקים לתחתית 2/3 מערובת הפירורים למעבירים למקרר.

4.      מחממים תנור ל-160 מעלות.

5.      טורפים יחד היטב את כל חומרי המלית.

6.      מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ושופכים מעליה את מלית הגבינה.

7.      אופים כשעה.

8.      מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים את שארית הפירורים מעליה.

9.      מחזירים לתנור וממשיכים לאפות כשעה נוספת (כדאי לבדוק כעבור חצי שעה- משתנה בין תנור לתנור)

10.  מוציאים כשהעוגה עדיין לא יציבה לגמרי ומעבירים למקרר למספר שעות (העוגה צונחת, וזה בסדר).

11.  מוציאים מהתבנית בזהירות, מקלפים את נייר האפייה ומעבירים לכלי הגשה.

 

תיהנו :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת