77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גבינה ללא קמח - כמו בבתי מלון


את עוגת הגבינה הזו אני מכינה כבר שנים,אני לא זוכרת מהיכן לקחתי את המתכון, אולי חפרתי לאיזה קונדיטור באיזשהו בית מלון. מה שאני רוצה להגיד שהעוגה היא כמו שמגישים בבתי מלון בבוקר, עוגת גבינה חמה ללא קמח.

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון.

חלבונים מוקצפים

  

החלמונים בקערה

לאחר קיפול החלבונים לקערת החלמונים

העוגה לאחר האפייה

המתכון המלא:

הערות חשובות:

לא לפתוח את התנור על לסיום האפיה

לחמם את התנור ל-180מעלות, למלא תבנית של התנור עד לגובה 3/4 במים, להכניס לתנור.

אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית רגילה או כל תבנית אחרת  בגודל 30X 26.5

מצרכים:

  1. 6 ביצים  מופרדות
  2. 3/4 כוס סוכר
  3. 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
  4. 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
  5. 4 כפות שטוחות קורנפלור
  6. 2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה:

  1. להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
  2. להקציף את החלבונים עם הסוכר
  3. לקפל את קצף החלבונים בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה. 
  4. להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור ולאפות חצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת.
  6. לכבות את התנור ולהשאיר את הדלת סגורה.
  7. על השלב הבא דילגתי, גם ככה יוצאת טעימה מאוד, אולם, מי שרוצה, מוזמן להכין:
  8. מערבבים 2 מיכלי שמנת חמוצה עם 1 סוכר ווניל ומורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים אותה לתנור הכבוי ומשאירים בתנור חצי שעה נוספת.

        

אני מאחלת לכל בית ישראל חג שבועות טעים ושמח   

        תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

116 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת