00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

My cup of cheese

18/05/2012

השבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק ועכשיו אחרי שקיבלנו הזמנה להתארח אצל אחינית של בן זוגי אני שוברת את הראש איזו עוגה להכין. יש כל כך הרבה אפשרויות ואני הרי חייבת לנסות את אחת ה"משודרגות" אז היצע ממש אינסופי (צרות של עשירים, הא?). להכין אחת שלא ניסתי? אוחת שניסיתי ואני בטוחה שהיא תצליח? להכין אפויה? קרה? עם פירות יער? עם שוקולד? הצילו!!!
טוב, האמת שעדיין יש כמה ימים כדי לקבל החלטה והכי טוב נראה לי יהיה לשאול את המארחת וזהו, אז בינתיים אני מתעסקת בנסיונות ואתגרים נוספים הקשורים לגבינה. ולא שאני תמיד מחפשת את המתכונים המוזרים המיוחדים פשוט כשאני רואה כאלה הם ממש "מדברים" אלי ואני לא נרגעת עד שאנסה אותם אחד-אחד (במקום רשימה על המקרר יש עכשיו אוסך חדש במועדפים!). והמתכון שבהמשך שייך בדיוק לאותה קטגוריה מפתה ומסקרנת עליה אני לא מסוגלת לוותר.
נכון שהגשה בספלים אישיים זו לא המצאה חדשה ועוגת שוקולד בספל אישי קיימת כבר שנים רבות, אבל מה בנוגע לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פירורים ומרקם קרמי וענוג? נכון מסקרן? אז זהו, חשבתם שכדי לקבל עוגת גבינה טובה צריך תבנית גדולה, אמבט אדים וקירור של לילה ? לא עוד! אפשר להתענג על עוגת גבינה איכותית אפויה כמעט בין רגע  שמתאימה למאותגרי אפיה, מאותגרי זמן פנוי, למי שאין ציוד אפיה מיוחד (מיקסר, תנור,תבניות), למי שמצפה לאורחים בלתי צפויים וסתם למכורי מתוקים (כמוני). עוגת גבינה בכוס קפה הכי פשוטה שיש, אפויה במיקרוגל בשתי דקות בלבד!! האם עלי להוסיף יותר מזה?

 

 

 

 

*מקור המתכון מהבלוג המקסים הזה(ברוסית)*

 

עוגת גבינה אישית אפויה במיקרוגל
הרכיבים (ל-2 ספלים):
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים (כ-50 גרם)
2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
120 גרם גבינת שמנת
120 גרם שמנת חמוצה
1 ביצה טרופה
60 גרם אבקת סוכר מנופה
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
להגשה:
אבקת קקאו/פירות יער/קצפת

 

ההכנה:
בקערה קטנה לערבב יחד את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
לחלק בין שני הספלים ולהדק לתחתית.
בקערה נפרדת לערבב יחד את גבינת השמנת עם השמנת החמוצה עד לקבלת משחה חלקה.
להוסיף את ביצה ואבקת הסוכר ולערבב היטב עד לקבלת קרם אחיד.
להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב בעדינות.
לחלק את הבלילה בין הספלים.
לכוון את המיקרוגל לעוצמה של 700W ולהפעיל לכ-2 דקות (עד שמופיעות בועות במרכז העוגה או השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט).
להוציא מהמיקרוגל ולצנן לטמפרטורת החדר.
להעביר לצינון במקרר ל-1.5-2 שעות.
לפני ההגשה לפזר למעלה לפי הטעם: מעט אבקת קקאו/חתיכות פרי או מחית פירות וכו..

 

הערות -מסקנות -המלצות:
המרקם של העוגה ענוג לגמרי, שווה כל דקה של הבישול :-)
הכנתי מנה אחת (כלמר 1/2 מהמתכון) בספל שאתם רואים בתמונה
בגלל שהתחתית צרה שמתי כ-15 גרם בסקוויטים בלבד ולמחרת הם ספגו מלחות הגבינה והפכו לגוש מוצק ולא "להיט". ביום ההכנה לא יצא לי לטעום מהתחתית.
אפשר כמובן להכין את העוגה בכל כלי המתאים למיקרוגל(חשבתי על כלי סופלה קרמיים) אבל זה קצת יעבד מהרושם
מיץ התפוזים לא מורגש כלל, אם אתם רוצים ארומה דומיננטית לכו על גרידת לימון/תפוז בנוסף
במיקרוגל שלי אין ציון של עוצמת הבישול, לכן בישלתי על עוצמה אחת נמוכה מהמקסימום. ממליצה לבשל דקה ולבדוק ולחזור על עוד דקה ואולי לווסת את העוצמה תוך כדי(אם העוצמה חזקה מדי העוגה תתחיל להסדק).
ברקע אגב מצולמות העוגיות המהממות האלה

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת