33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קנלוני צמחוניים

"אני רוצה מתכון לקנלוני, אבל פשוט!!!" כתבה לי אתמול חברתי פ'. "בקרוב..." הגבתי.

קנלוני הם צינורות פסטה חלולים עם מליות שונות, הפעם האחרונה שהכנתי קנלוני הייתה ממש מזמן, אלו היו קנלוני במלית תרד וגבינות, לגבר שאיתי הכנתי קנלוני במלית בשר...  בהתאם לבקשתה של פ' החלטתי להכין גרסה צמחונית של קנלוני, עם מעט גבינה ברוטב עגבניות ושמן זית.

למען האמת? קמתי הבוקר על הצד הלא משהו שלי ותוסיפו לזה גם מזג אוויר לא משהו... 

בכל מקרה החלטתי ללכת עם תחושת הבטן שלי ולנסות מה שבא לי מהלב

כי לבשל ולאפות אלו דברים שתמיד משפרים לי את מצב הרוח 


מצרכים למלית של כ-30 יחידות קנלוני (אם בכל חבילה יש 250 גרם, כחבילה וחצי):

3 קישואים

1 פלפל אדום גדול

1 בצל סגול בינוני

1 בצל לבן בינוני

2 חצילים קטנים

200 גרם גבינת פטה

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל שחור גרוס

קמצוץ אבקת שום

רבע כוס שמן לטיגון

רבע כוס מים


מצרכים לרוטב:

2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות קלופות

3-4 עלי בזיליקום

כשלוש כפות שמן זית איכותי

כשלוש כפות גבינת פרמז'ן מגוררת


 

אופן הכנת המלית:

לחתוך את כל הירקות לקוביות, לשים בווק רבע כוס שמן לטיגון, כשהשמן חם להוסיף אליו את הירקות ולערבב קלות, אחרי שתי דקות להוסיף רבע כוס מים ואת התיבול, שוב לערבב קלות, להשאיר להתבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. להניח בצד ולתת לירקות להגיע לטמפרטורת החדר.

לפורר את גבינת הפטה ולהוסיף אותה לירקות המבושלים.


 

איך להכין תבנית קנלוני?

לחמם תנור ל-200° צלסיוס.

לשמן תבנית בכף שמן זית אחת.

למלא את הקנלוני בתערובת הירקות והפטה בעזרת כפית.

לדחוס קלות בעזרת האצבע, ממש מעט כיוון שבמידה ודוחסים יותר מדיי הקנלוני יבקעו.

להניח את הקנלוני בתבנית.

כאשר התבנית מלאה בקנלוני, לשים את העגבניות הקלופות בצלחת ולמעוך אותן בעזרת מזלג עד שמתקבל מעין רסק.

לכסות את הקנלוני ברוטב העגבניות, לשים מעט שמן זית מעל (כשתי כפות שמן זית).

לקרוע את עלי הבזיליקום ולפזר אותם מעל רוטב העגבניות.

לשים את התבנית בתנור שחומם מראש לארבעים דקות.

להוציא את התבנית מהתנור ולכבות את התנור.

לפזר מעל הקנלוני את גבינת הפרמז'ן ולהחזיר לתנור הכבוי לעשר דקות.

את הקנלוני אפשר להגיש לצד סלט ירוק.

 

לבריאות ובתיאבון! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת