66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

חטיף שקדים ואגוזים בדבש

כפי שציינתי אתמול, נתבקשתי ע"י הבן שלי לקנות הרבה שקדים ואגוזים אשר מאכילתם הוא נמנע בשל יציקת הברזל שעיטרה את שיניו תקופה ארוכה. וכשהילדים שלי מבקשים ממני מזון מסויים, יש לי נטייה ללכת לסופר, להתחרע ופשוט לרוקן את המדף עם הפרודוקט המבוקש. כך קרה גם עם השקדים והאגוזים. אז כל מי שצריך שקדים ואגוזים מוזמן לבוא אלי הביתה- יש מספיק לכו-לם.

ובצרוף מקרים, התארחתי לא מזמן אצל חברתי סיגל, שהיא אופה בחסד עליון, וביחד עם הקפה היא הגישה חטיף שקדים ואגוזים טעים בטירוף. עשיתי לה תחקיר שב"כ מלא (בלי הטילטולים, היא מיד התחילה לזמר) ובבית הכנתי אותו בדיוק לפי ההסברים שלה.

עכשיו אני גם משתפת את האומה:

 מדובר בסה"כ בשלושה מצרכים:

400 גרם שקדים

400 גרם אגוזי פקאן מקולפים

3/4 כוס דבש

 אופן ההכנה:

ראשית, יש לקלות את השקדים ואת האגוזים. אסור לפסוח על השלב הזה, סיגל אומרת כי הקלייה הופכת את השקדים ואת האגוזים לקראנצ'יים.

לוקחים שתי תבניות ומרפדים אותן בנייר אפייה.

משטחים את השקדים בתבנית אחת ואת האגוזים בתבנית שנייה. סיבת ההפרדה ע"פ סיגל: לכל סוג של אגוז זמן קלייה שונה.

מכניסים את התבניות לתנור ומחממים לחום נמוך של 100 מעלות. מדי פעם מערבבים את השקדים ואת האגוזים. משגיחים שלא ייקלו יתר על המידה. לדברי סיגל: האגוזים והשקדים צריכים להישאר לבנים מבפנים. כעבור כ- 20 דקות, כאשר מתחילים להריח ריח אגוזי נעים במטבח, מכבים את התנור ונותנים לשקדים ולאגוזים להצטנן. לאחר מכן מעבירים אותם לקערה גדולה ומערבבים.

מחממים בסיר קטן על אש נמוכה 3/4 כוס דבש. בוחשים אותו כל הזמן עד שהופך להיות נוזלי. מכבים את האש.

שופכים את הדבש הנוזלי על השקדים והאגוזים ומערבבים היטב עד שכל האגוזים והשקדים יהיו מצופים בדבש.

 

מסדרים את תערובת האגוזים והשקדים בתוך עטרות נייר או אלומיניום ומעבירים למקפיא לייצוב סופי למשך כשעתיים. רצוי לשמור במקפיא בקופסה סגורה.

אין לתאר כמה שזה טעים.

ומה עם הדיאטה???????????????

סקרלט תענה בשמי:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת