00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מטבחה של פייה - fairy kitchen food blog

גלילות חצילים במעטפת פסטה- של הפייה!

אז בהמשך לרשומה הקודמת שלי, כפי שהבטחתי: אני מעלה כאן את המתכון שהכנתי באירוע של סדנאת ברילה שהשתתפתי בו...

אני גאה לומר שהמתכון הזה הוא נטו שלי, חשבתי עליו אחרי שראיתי את החומרים שנשארו על השולחן בסדנא, הייתי האחרונה שניתן לה מתכון להכין ופשוט אילתרתי בעניין של רגע, ובכנות- לא ידעתי בכלל אם זה יצא מוצלח..

גלילות חצילים במילוי גבינת עזים- אני מאוד אוהבת. זאת המנה הראשונה האהובה על במסעדות. אבל החוק המנחה בסדנא הוא שחובה להתשמש גם בפסטה, וחשבתי לעצמי- איך אוכל לשלב את עלי הלניה תרד יחד עם החציל והגבינה, בדרך מקורית?

וכך עלה הרעיון זה של לעטוף את הגלילים המוכנים בעלי לזניה, ולשלוח את כל המנה לאפייה בתנור.

העלים עברו חצי בישול במים רותחים (ותודה לגיל, מ"אבא עובד וכל מה שמסביב", שעזר לי בבישול העלים, זה לוקח המון זמן!) , ולכן עדיין היו טיפה קשים, את הוספתי לתבנית צנצנת קטנה של רוטב פסטו מוכן, אותה שפכתי ישירות על הגלילות. זה עדיין היה לי קצת יבש אז פשוט שפכתי בצדדים וקצת מעל הגלילות גם שמנת לבישול.

אז בקיצור: הנה המתכון לפניכם! ממליצה לכם מאוד להכין אותו לכבוד שבועות :)

 

גלילות חצילים במעטפת פסטה

1 חבילת עלי לזניה תרד של ברילה

1 גליל גבינת עזים

כ-20 עלי בזליקום יפים וגדולים

1 חציל גדול, חתוך לפרוסות דקות

1 צנצצנת קטנה רוטב פסטו מוכן

1 מיכל שמנת לבישול

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת- להקרמה

מלח

שמן זית

 

אופציות להגשה:

פטריות טריות

פרוסות עגבניה

 

הכנות:

-חותכים את גליל הגבינת עזים לפרוסות

-מתבלים את החצילים במלח, ומטגנים בשמן עד שמוכנים

-מבשלים את עלי הפסטה עד שיהיה נוח לגלגל (אחרי שמוציאים מהמים לא לשים אחד על השני, הם נדבקים!)

 

הכנת המנה:

לוקחים חתיכת גבינה

עוטפים אותה בעלי בזיליקום

לוקחים עלי פסטה מוכן, ושמים עליו פרוסת חציל מטוגנת.

בקצה של העלה שמים את הגבינה, מגלילים את הכל יחד- שיוצאת צורה כמו של קנולי.

שמים בתבנית משומנת שהחלק של "הסגירה" מונח למטה (כדי שלא יפתח)

מניחים בשורה צפופה עוד גלילים מוכנים כאופן הזה.

שופכים על הכל:

שמן זית בנדיבות

צנצנת רוטב פסטו

שמנת לבישול

 

מכסים בנייר אלומיניום ושלחים לאפייה בתנור מחומם, בחום גבוה, בערך 20-30 דקות עד שהפסטה מוכנה לגמרי

מסירים את הכיסוי, מפזרים את הפרמזן ושולחים לאפייה נוספת ללא כיסוי עד שהגבינה נמסה.

 

 

 

בתאבון!!

 

 

 

 

תקפצו לבקר שוב, יהיה טעים!

שלכם תמיד

 

הפייה

 

תודה שביקרתם במטבחה של פייה, שיהיה לכם בתאבון

הבישול הקסום של פיית המשאלות25

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

ראו אור לאחרונה...
כל הטוב שבטבע

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית המשאלות25 אלא אם צויין אחרת