11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת יום הולדת טירת נסיכות

  

עוגות יום הולדת-טירת נסיכות ורודה....
 

לאחיינית המקסימה שלי שירה מלאו 5 שנים  וכמובטח לה מגיל 0 אני מכינה לה את עוגת יום ההולדת בכל שנה...
העוגה שנבחרה היתה עוגת טירה ורודה! (בתמונה הימנית-בעקבות ההצלחה של העוגה הכנתי גם את העוגה השמאלית שבוע אחרי ליום הולדת של עדן המדהימה!
מבט מלמעלה על העוגה של עדן...(של העוגה השמאלית)

מלבד העוגה הכנתי מספר דברים נוספים...
  
כל ילד קבל שקית קטנה ובה:
-נשיקות מרנג בגווני ורוד (ההכנה זהה לנשיקות הכחול לבן ליום העצמאות רק צביעה בגווני ורוד)
 
-עוגיות חמאה מקושטות (בתמונה לפני הקישוט)

מרשמלו +סוכריה על מקל
ושיפודי מרשמלו מהעציץ המרשמלו הקבוע שלנו. שמככב בכל יום שנה ביום ההולדת  (תוספת יפיפיה ומומלצת לכל יום הולדת)


למבוגרים הכנתי עוגת מייפל וממתק ארגנטיאי-ריבועי ריבת חלב וקוואקר (Turron) שהכנתי ביחד עם חברתי המקסימה והארנטיאית אנבלה-מתכון בפוסט הבא! (למי שזוכר, אנבלה התארחה אצלי בפוסט על הבוטנים המקורמלים)

ונעבור לאופן הכנת עוגת השוקולד...

את הרעיון והביצוע לקחתי מכאן http://www.youtube.com/watch?v=fNKh75uxKN4 בסרטון מסבירים בצורה ברורה כיצד לקשט את העוגה ואני ממליצה לכם להכנס ולצפות בו לפני שאתם מתכוונים להכין אותה....

את העוגה הכנתי בשלבים-קודם כל אפיתי 4 עוגות: 2 עוגות מרובעות גדולות יחסית 24*24
ו-2 עוגות מלבניות קטנות 23 -22.5 ס"מ רוחב ו-18 ס"מ אורך.
אפיתי בכל פעם עוגה גדולה ועוגה קטנה ביחד.
ציננתי אותן היטב במקפיא-לפחות לחצי שעה לפני שלב הקישוטים!

העוגה מורכבת מ-3 קומות: קומה ראשונה=2 עוגות 24*24 מונחות זו על זו.
                                       קומה שנייה=חוצים את העוגה המלבנית הקטנה ל-2 ומניחים את 2 החתיכות זו על זו
                                      קומה שלישית= חותכים את העוגה המלבנית ל-4 ומניחים 2 חתיכות זו על זו. (נותרות לנו 2 חתיכות לנשנוש תול כדי הקישוט )

 לידיעתכם התוצאה הסופית היא עוגה גדולה וכבדה מאוד שמספיקה לפחות ל-50-60 ילדים!!! (ולכל ההורים המלווים)

רכיבים לעוגת השוקולד: (הכמות מספיקה לעוגה אחת בגודל 24*24 ולעוגה מלבנית אחת קטנה):
כוס וחצי שמן (360 מ"ל)
כוס וחצי סוכר(300 גרם)
6 ביצים
כוס וחצי שוקולית
גביע וחצי שמנת חמוצה
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה)
2 שקיות סוכר וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:
-טורפים בקערה או במיקסר את השמן, הסוכר, סוכר וניל, הביצים והשמנת החמוצה.
-מוסיפים שוקולית ואת הקמח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית הרצויה ואופים בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה קפיצית למגע.

-מצננים היטב את העוגות במקפיא (לפחות חצי שעה), לוקחים את העוגה המרובעת 24*24  ומניחים על צלחת הגשה יציבה. (שלי נשברה באמצע ההכנה  ולכן לא מומלץ להשתמש בצלחת הגשה מפלסטיק)

-מכינים קרם מהקצפה של שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב (תזדקקו לכמות כפולה או משולשת) -צובעים בצבע מאכל ג'ל ורוד (הספיקו 2-3 קיסמים טבולים בצבע מאכל בשביל לקבל את הגוון העז הזה)

-מורחים על העוגה שכבת קרם אחידה (תמונה ימנית) ומניחים מעליה בעדינות ובדיוק את העוגה הגדולה (24*24) השנייה (תמונה שמאלית)
  
-מורחים קרם על שכבת העוגה השנייה של הקומה הראשונה, חוצים את העוגה המלבנית הקטנה ל-2 חלקים ומניחים אותם אחד על השני על העוגה

-מורחים קרם על הקומה השנייה של העוגה, חותכים את העוגה המלבנית האחרונה ל-4 חלקים ומניחים 2 מהם אחד על השני על מנת לייצב את העוגה בשלב הקישוט תוקעים 4 שיפודים גדולים ב-4 הפינות של העוגה העליונה האחרונה. (מומלץ להשאיר את השיפודים לאורך כל הקישוט והקירור ולהסיר אותם רק לפני ההגשה)

-מצפים בקרם ורוד בהמון סבלנות....
    
-לאחר סיום הציפוי מצננים את העוגה כחצי שעה לפחות לפני תחילת הקישוט....

בשלב הקישוט אתם מוזמנים להתפרע לחלוטין כיד הדמיון....
אני צבעתי מעט קרם בצבע מאכל ג'ל סגול והשתמשתי בו לקישוט כל קומה וכל צריח, הכנתי צריחים מגביעי גלידה מרוחים בקרם וסוכריות סגולות (לכל צריח הכנסתי דגלון קטן), חלונות ודלתות משוקולד (עליהם ציירתי עם קרם שהכנתי מ-150 גרם אבקת סוכר, 2 כפות חלב וטיפה צבע מאכל ג'ל ורוד), מרשמלו קטנים לבנים ששימשו לאבני חומת הטירה ועוד המון סוכריות בגוונים של  ורוד וסגול....  
ההערה היחידה שיש לי לגבי גביעי הגלידה זה שלצערי הם נופלים כמעט לגמרי לאחר מספר דקות של ציפוי (אפילו אם מצננים אותם) לכן ההמלצה שלי (במידה ומחליטים לצבוע אותם) היא להוסיף אותם ממש ברגע האחרון לעוגה... (אני הכנתי את העוגה יום לפני ובבוקר גיליתי שהצריחים ממש נבולים  הכנתי צריחים חדשים וגם הם לא עמדו בעומס וקמלו לאחר מ"ס דקות... אז יש לכם 2  אפשרויות: 1. להניח את גביעי הגלידה במצבם הטבעי ללא הקרם. 2. למרוח את הקרם על את גביעי הגלידה ולהניח אותם על העוגה מספר דקות לפני ההגשה.
 אחרונה לפוסט....
עוגת יום הולדת טירת נסיכות ורודה

אסיים בברכת מזל טוב ענקית לשירהל'ה אחייניתי האהובה והמהממת!!!! עד 120!!!!
מקווה שאהבתם!!!:P
שיהיה שבוע מעולה!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת