88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

גביניות לשבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות, עדיף.

טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותם בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, אבל בני הבית לא אוהבים, אז ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה חלק מהגביניה.

כמה הערות:
  1. מהכמות הזו יוצאות בין 25 ל-30 גביניות, תלוי בגודל
  2. את הבצק אפשר ללוש ביד, במג`מיקס או במיקסר אני לשתי במג`מיקס.
  3. כדי לקבל בצק שמרים טוב, חייבים לשקול את הכמויות.
  4. הבאתי כאן את הכמויות גם במשקל וגם בכוסות. מידת הכוסות היא בערך, המשקל נכון יותר לקבלת בצק מתאים.
  5. להתחיל מהכנת המילוי

מצרכים והכנת המילוי:

500 גרם גבינה כחושה – אני השתמשתי בטוב טעם

100 גרם סוכר = 1/2 כוס

גרידת לימון

3 כפות קורנפלור + 50 גרם אבקת אינסטנט וניל

1 ביצה שלמה

מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים

לערבב את כל מצרכי המילוי, להניח במקרר

מצרכים לבצק

560 גרם קמח = בערך 4 ורבע כוסות

24 גרם שמרים טריים או 12 גרם שמרים יבשים = 2 כפות שטוחות

50 גרם אינסטנט וניל = 1/4 כוס

 גרם סוכר = 1/4 כוס50

50 גרם חמאה רכה מאוד

50 מ"ל שמן = רבע כוס

1 ביצה

1/2 כפית מלח

בערך 2 כוסות מים

הוראות הכנה

1.     להכניס למיקסר: שמן, ביצה, מלח, חמאה, סוכר, אינסטנט וניל

2.     לפזר מעל את הקמח ומעל את השמרים

3.     ללוש תוך כדי הוספת מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים לעבודה

4.     לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה ראשונה של שעה בערך עד להכפלת הבצק

5.     אחרי שעה, לחלק את הבצק לשניים שלושה חלקים, לרדד למלבן, לחתוך לריבועים

6.     להניח מילוי על כל ריבוע, להרטיב את הידיים ולקפל את הקצוות. להצמיד כל שני קצוות ולסגור לצורת ריבוע.

7.     להניח בתבנית מתאימה, למרוח ביצה.

8.     להניח לתפיחה נוספת של שעה.

9.     לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות עד שהמאפים זהובים

10.   לקרר ולפזר מעל אבקת סוכר.

המילוי

 

 \









   אני מאחלת לכל בית ישראל חג שבועות טעים ושמח   


  תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת