00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

דג סלומון בתנור - מתכון פשוט וקל

ליום השבת הכינותי  דג סלומון שהכנתו היא פשוטה וקלה וטעימה מאד

 

מצרכים:

פילה דג סלומון -  פרוס ל 6 פרוסות גדולות (אפשרי עם העור)

5 שיניי שום כתושות

מיץ מלימון אחד

שמן זית 4 כפות

פלפל שחור גרוס

מלח

זעתר מעט לפיזור על הדג.

תבנית חד פעמית בנונית או גדולה (תלוי בכמות הדג)


אופן ההכנה :

1) לאחר שהדג שטוף נקי וחתוך לפרוסות , מניחים אותו על תבנית שיש לשמן אותה 

בשמן זית ובעזרת הידיים ללטף את הפרוסות שהשמן יתפס בשתי הצדדים.

2) על כל פרוסת דג יש לפזר מלח מעט פלפל שחור גרוס, שום כתוש, ומעט זעתר

3) מיץ מלימון אחד יש לשפוך על כל הנתחים אפשר ישר מהלימון  - (להזהר מהחרצנים)

4) מחממים תנור ל200 מעלות כ- 20 דקות .


הצעת הגשה:

את הדג  אפשר להגיש בתוספת רוטב שמנת  כמו שמכינים לפסטה - ויצא שילוב קלטני.

בתאבון LANIT1

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת