00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפור עלי

(סוג של) טירמיסו לעצלנים

18/05/2012

למי אני קוראת עצלן?! 

לי...! 

התנור התקלקל השבוע ומכיוון שהוא ירושה מאמריקה, התנור המפונק דורש חלקים מחו"ל בכל פעם שהוא מתקלקל...

או זה, או להזמין טכנאי ב700 ש"ח (שזה מה שהיה בפעם הקודמת)

במקרה ההורים של בעלי בחו"ל והזמנו אליהם את החלק ב20$ - יחי ההבדל! 

את שאר העבודה יעשה הבעל. צריך לדעת עם מי להתחתן... 

אז השבוע יש לנו עוגה קרה. זו עוגה של 10 דקות גג, שאפשר להכין בין הישיבה בבית קפה עם הבעל לבין איסוף את הילד מבית הספר. בדוק.


לעוגה יש וואריציות שונות והיא מאוד אהובה אצלנו בבית

הרכבים אהובים אצלנו:

שוקו/תפוז - אם הפודינג הוא שוקו, אז ליקר תפוזים (קוואנטרו) מדולל במים, אפשר עם קצת גרידת תפוז

וניל/קפה - אם הפודינג הוא וניל אז בד"כ זה קפה נמס עם ליקר קפה ואבקת קקאו מעל

ריבת חלב/קפה - אם הפודינג הוא ריבת חלב אז קפה נמס עם ליקר קפה ושוקולד מריר מגורר מעל


היחס הוא בערך כוס נוזל לכל חבילת בישקוטים

אם קפה, כמו בעוגה של היום, אז אני שמה 3-4 כוסות מים עם 3-4 כפות קפה נמס, 3-4 כפות ליקר, בלי סוכר!! (הבישקוטים מתוקים מספיק)

מכיון שהמים רותחים חלק מהאלכוהול מתאדה ולכן אין בעיה מבחינתי לתת לילדים


מה צריך:

חבילה של בישקוטים ( אני קונה חבילות של 400 גרם)

שמנת מתוקה להקצפה

פודינג כלשהו

כוס חלב

ונוזל לטבול את הבישקוטים (ע"ע הצעות למעלה)

מספיק לתבנית של 30 על 20 ס"מ בערך

 עדכון קטן בעקבות שאלות/הארות בתגובות

ניתן להוסיף לערבוב של הפודינג גם חבילת מסקרפונה וכך אפילו להתקרב יותר ל"כמו טירמיסו" ולהעשיר את העוגה.


אופן ההכנה:

מרטיבים את הבישקוטים

מסדרים שכבה, 

מורחים חצי שכבת פודינג שמכינים ע"פ ההוראות על הקופסא (מקציפים עם כוס החלב, השמנת המתוקה והפודינג עצמו)

עוד שכבת עוגיות

ועוד שכבת פודינג 

ולקישוט מה שרוצים

בחיי, לכתוב את זה לקח יותר זמן מאשר להכין. ;)





עם עוגה כזו לא צריך תנור ועם כאלה עוזרים... אפילו לא צריך מדיח. :P


בתיאבון ושבת שלום!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hamudale אלא אם צויין אחרת