00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת מוס שכבות

 

יום הולדת יום הולדת הנה בא!

 

החודש חגגתי את יום הולדתי ה-....(פיפס...) הרי אתם יודעים שאישה לא ממש אוהבת לשתף בפרט הקטן הזה...חחח

 

ולכבודי הכנתי לי עוגת מוס שכבות מתוקה-מתוקה ויפה-יפה!  


אמנם הייתי צריכה מעט להשקיע אבל תסכימו איתי ש- "אם אין אני לי מי לי?!

ובכן מייד עם סיום החגיגה, הודיע לי בני שביום הולדתו (בחודש הבא) הוא רוצה עוגה בדיוק כזו!! וזו ההוכחה הכי טובה לכך שהחגיגה והכיבוד היו הצלחה!

 

אז יאללה בלי הרבה תוספות... (יש מספיק בעוגה) אם גם אתם רוצים להשקיע מעט ולהכין את העוגה הזו, ליקירייכם, הנה המתכון.

חשוב לציין כי מקור המתכון  הוא של השף קונדיטור ערן שוורצברד, שאת מתכוניו אני מאוד אוהבת. ואני רק התאמתי אותו מעט למען החוגגים עימי.

 

 

 

 

 שכבת הבסיס:

  • 3 ביצים

  • 1 ו-1/4 כוסות סוכר

  • 200 גרם חמאה

  • 1 כף גדושה אבקת קקאו

  • 1 כוס מים

  • קורט מלח

  • 50 גרם שוקולד חלב

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

  • 1 כוס קמח תופח

 

ההכנה: 

  1.  ממיסים את החמאה והשוקולד בתוך בן מארי או במיקרוגל (כל פעם לכוון ל- 30 שניות ולערבב עד להמסה מלאה).

  2. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, מלח, ומים וטורפים היטב.

  3. מנפים יחד את הקמח והקקאו.

  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר הנותר ומקפלים לתערובת החמאה והשוקולד.

  5. מקפלים לתוך התערובת את הקמח והקקאו ולאחר מכן את השמנת המתוקה, עד לקבלת מסה אחידה.

  6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ששומנה קלות בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-55 דקות. מוציאים ומצננים.

  7. לאחר צינון מלא של העוגה, חותכים בעזרת סכין לחם ארוכה, מהעוגה שתי שכבות בעובי  של כ- 2 סמ'. 


 

קרם הפטיסייר:

  • 1/2 2 כוסות חלב
  • 7 חלמונים

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית משחת וניל

  • 1/3 1 כפות קורנפלור

  • 1 כף קמח

  • 200 גר' שוקולד מריר


ההכנה:

  1. יוצקים אל תוך סיר חסין אש 2 כוסות מהחלב ואת מקל הוניל, ומביאים לרתיחה

  2. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת החלב, החלמונים והסוכר לתערובת אחידה.כשהסוכר נמס מוסיפים לתערובת את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.

  3. כשהחלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ויוצקים אותו אל תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב נמרץ עם מטרפה.( זהירות שלא יהפך לחביתה)

  4. מוציאים את מקל הוניל ומחזירים את התערובת לסיר. ממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע, ומסירים מהאש.

  5. מחלקים את הקרם לשני חלקים. חלק אחד מניחים בצד לקירור ואל החלק השני מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד המסתו בקרם וקבלת קרם אחיד.

  6. מכסים את שני הקרמים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון מלא.

 

 

הציפוי:

  • 100 גר' שוקולד לבן

  • 100 גר' שמנת מתוקה

ההכנה:

  1. בסיר חסין אש מביאים את השמנת לרתיחה.

  2. מכניסים את השוקולד אל קערה נפרדת ושופכים מעליו את השמנת החמה. ממתינים דקה או שתיים ומערבבים היטב להמסה מלאה.

  3. מצננים מעט את הגנאש כך שיהיה קל למרוח אותו על העוגה. 

 

 

 

 

הרכבת העוגה:

  1.  מניחים בתוך רינג שכבה מעוגת הבסיס, ועליו מורחים בעזרת מרית את קרם השוקולד.
  2. מעליו מניחים עוד פרוסת עוגה ומורחים עליה את קרם הווניל. 

  3. מעבירים את העוגה למקפיא לכשלוש עד ארבע שעות.

  4. משחררים את העוגה מהרינג מניחים על רשת. יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומחזירים למקפיא לכ-10 דקות עד שהציפוי נקרש.

  5. מעבירים למקרר להפשרה של כשלוש שעות עד ההגשה.

 

 

 

 

 


בתאבון לכולם, יום הולדת שמח לכל החוגגים

ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 


 

 

 

 

 

 


 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת