00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלט פירות וקרם בכוס אישית

 

לקראת חג השבועות המתקרב אני מרגישה איך האווירה משתנה וכולנו עוברים למצב רוח חגיגי ולבן. כל עמודי הפייסבוק עוברים לתצוגה לבנה של עוגות גבינה למיניהן, מאפים ופסטות ברטבי שמנת מתוקה וכל מחשבותינו עוברות להכנת התפריט הלבן האישי שלנו לחג שיהיה חלבי קליל יפה רענן וכמה שניתן גם בריאותי.

אז הנה עוד קינוח נחמד, מתוק, קייצי ומרענן  והכי חשוב קל להכנה!

 

 

 

 

כל מה שצריך לעשות הוא להכין מעט מפירות העונה, תותים, קיווי, אפרסק, נקטרינה או כל פרי אחר שאהוב עליכם..

להכין מעט פרורי בצק (שטרוייזל או קרמבל בשפת הקונדיטוריה) וקרם משמנת מתוקה. אפשר להכין כל אחד מהמרכיבים הללו מראש ולשמור במקרר ולקראת ההגשה להרכיב הכל יחד בכוסות אישיות.

אז בואו ניגש לעבודה והנה לפניכם ההוראות המדוייקות:


 

סלט הפירות:

  • 2 קיווי מקולפים וחתוכים לקוביות

  • 5-6 תותים נקיים וחתוכים לקוביות

  • 2 נקטרינה או אפרסק קלופים וחתוכים לקוביות       **** (או פירות אחרים כמו בננה, תפוח עץ, תמרים וכד`...)

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 כפות סוכר דק דק

ההכנה

  1. הכניסו לקערה את הפירות הקלופים והחתוכים

  2. הוסיפו את הוניל והסוכר, ערבבו והכניסו למקרר לצינון וערבוב טעמים.


 

פרורי הבצק (קרמבל/שטרוייזל):

  • 160 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כוס סוכר

  • קורט מלח

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1/2 1 כוסות קמח

ההכנה:

  1.  מכניסים אל מעבד המזון את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הוניל ומערבלים מעט

  2. מוסיפים את הקמח ומערבלים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים פירורים אחידים.

  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה מפזרים את פרורי הבצק ומכניסים את התבנית להקפאה למשך כ- 15 דקות.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מע` כ- חצי שעה.

 

 

קרם השנטילי:

  • 500 מל` (2 קופס`) שמנת מתוקה להקצפה

  • 50 גר` א. סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל 

ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, מוסיפים את אבקת הסוכר והוניל ומקציפ עד קבלת קרם יציב.

  2. מכניסים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.

 

 

הרכבת הקינוח:

לוקחים כוסות אישיות, רצוי שקופות, כמספר הסועדים.

בתחתית של כל כוס מניחים 2 כפות מסלט הפירות. מעל מוסיפים שכבה מקרם השנטילי, ומעליו מעט מהקרמבל.

ושוב שכבה מהסלט פירות, מעליה שכבת קרם ומעל מפזרים מעט קרמבל. ניתן לקשט בפרוסת פרי יפה ולהגיש! 

 

 

 

 


 

 

בתאבון לכולם, חג שמח ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 


מתכונים נוספים שאולי תאהבו:

 ג`לי תות וקרם  נשיקות מרנג  עוגיות גרנולה


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת