11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות ספירלה

11/05/2012


אני בטוחה שגם אתם מקבלים מדי פעם שיחת טלפון מחבר או חברה טובה שמודיעים לכם בחגיגיות שעוד כמה דקות הם קופצים לביקור.
השיחה מסתיימת ומיד אני סורקת את המקרר ובודקת איזה נשנוש מתוק אפשר לאלתר שיתלווה לקפה... (או במקרה שלי לתה)
העוגיות הללו מאוד יפות וקלות להכנה והמרכיבים שלהם פשוטים ונמצאים לרוב כאורחים קבועים במקרר ובמזווה של כל אחד כמעט...

את המתכון המקורי (תוך הכנסת שינויים שלי) לקחתי מהבלוג המקסים של פיית העוגיות המוכשרת-http://the-cookie-fairy.blogspot.com/2011/10/blog-post.html והיא לקחה את המתכון מהספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר.

כל מה שנשאר הוא לדליק את התנור, להרתיח מים ולהפשיל שרוולים-מספר דקות עבודה והעוגיות הללו מוכנות

מרכיבים:
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
2 כפות תמצית וניל
כף מיץ לימון (במתכון המקורי הוכנסה גרידת לימון)
קורט מלח
200 גרם חמאה
2-3 כפות חלב
2 כפות קקאו
סוכר וניל

אופן ההכנה:
-במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, הסוכר, החמאה, המלח, הלימון ותמצית הוניל לתערובת פירורית.

-מוסיפים את החלמונים ואת החלב עד שמתקבל בצק אחיד. (שימו לב לא לעבד את הבצק יותר מדי בשביל לא לפגוע בפריכות הבצק)
-
מחלקים את הבצק לשני חלקים ולשים את הקקאו וסוכר הוניל כחצי דקה לתוך אחד החלקים עד שיתפזר שווה בשווה בבצק.

-עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות, בינתיים מדליקים תנור ל-180 מעלות.
-מרדדים את הבצק הבהיר והכהה על גבי נייר אפייה (הדרך הקלה ביותר היא  לרדד בין שני ניירות אפייה)

-מניחים את יריעות הבצק בעדינות האחת על גבי השנייה (תמונה ימנית) ומגלגלים אותן יחד בעדינות לרולדה (תמונה שמאלית)
   
-פורסים את הרולדה לפרוסות (עוגיות) דקות ומסדרים את העוגיות על תבנית אפייה באופן מרווח. 

אופים את העוגיות על 180 מעלות במשך 10-12 דקות עד שמתחילות להזהיב מעט בתחתית.

-מוציאים מהתבנית, מצננים ומעבירים מידית לטבילה בכוס התה.... (או לאכסון בקופסא אטומה)

    
בלי שתשימו יגיע הצילצול המיוחל בדלת והעוגיות שלכם כבר מוכנות!

לפני שאני מסיימת רציתי לספר לכם שמאוד התרגשתי לגלות שיפעת דקל המקסימה קראה את הפוסט של הקאפקייקס עוגיפלצת והכינה את הקפאקייקס בעצמה!!!:P
היא אפילו שלחה לי   עם התוצאה היפיפיה...

אתם מוזמנים לשלוח אלי תמונות של מתכונים שניסיתם מהבלוג...
אני חייבת לציין שזה ממש מרגש ומשמח!!


שיהיה אחלה שבוע!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת